Θαρραλέα τοποθέτηση της βουλευτή ΝΔ kollia_tsarouxa.

«Να μειωθούν σε 200 οι βουλευτές!»
«Ο πολιτικός κόσμος να δώσει πρώτος το παράδειγμα»



Θέμα μείωσης του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 θέτει η βουλευτής Σερρών της ΝΔ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποστηρίζοντας πως: «Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που περνούμε, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, μπορεί να συμβάλλει ελάχιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοκρατίας μας, θα στείλει, όμως, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι ο πολιτικός κόσμος δίνει πρώτος το παράδειγμα». Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Μ. Κόλλια-Τσαρουχά έχει ως εξής:
ΔΗΛΩΣΗ
Θέμα: «Μείωση του αριθμού των βουλευτών»

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει χρέος όχι μόνο να επανακτήσει την κλονισμένη αξιοπιστία του αλλά πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες κρίσης με τις προτάσεις του να πείσει και πολύ περισσότερο να εμπνεύσει την ελπίδα.
Η μείωση του αριθμού των βουλευτών, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα σε 200, θα ήταν μια ισχυρή όχι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία και θα εξέπεμπε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την κοινωνία και το λαό.
Σίγουρα μια τέτοια μείωση  δεν θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα και θα συμβάλει ελάχιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοκρατίας μας, θα στείλει όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι ο πολιτικός κόσμος δίνει πρώτος το παράδειγμα.
Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος σε όλα τα επίπεδα και για το θέμα της περικοπής των βουλευτικών εδρών.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση μου σε αυτό το ζήτημα. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 είναι επιβεβλημένη και αυτό θα εισηγηθώ όπως και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές στις προσυνεδριακές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αποτελέσει επίσημη θέση της».

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...