kentro_ygeias_astikouΓνωστοποιεί η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά συνάντηση εργασίας με τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου. Από το 2003 ο αγώνας του «ανεξάρτητου» για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Πιεριφερειών – ΚΕΣΥΠΕ) με απόφασή του ενέκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 2.120.000 ευρώ (1.335.000 ευρώ για κτιριακές υποδομές, 412.000 για ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, 373.000 ευρώ για ξενοδοχειακό εξοπλισμό) για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες. Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτής Ν. Σερρών αναφέρει: ‘Μετά από μια μακρά περίοδο προσπαθειών των φορέων του Νομού Σερρών η δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες είναι μια πραγματικότητα. Σε ότι με αφορά στην κατεύθυνση υποστήριξης των παραπάνω προσπαθειών, ως είχα υποχρέωση, ανέλαβα σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, κατάθεση υπομνημάτων και προσωπικών παραστάσεων στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αξιοποιήσαμε την τεκμηριωμένη πρόταση για τη δημιουργία Αστικού Κέντρου Υγείας στην υπάρχουσα πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών, μια πρόταση που θα αντιμετωπίσει όλα τα πρωτοβάθμια περιστατικά ενώ παράλληλα θα βοηθήσει το Νέο Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει καλύτερα στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Διοικητή της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου Σερρών. Παράλληλα στο πλαίσιο της ενημέρωσής μου είχα δίωρη συνάντηση εργασίας με την Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κουρτέλη – Ξουρή Ευαγγελία και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Κούτουρλη Στέργιο.Κατά τη συνάντηση μας, μου έγινε ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, την πληρότητά του σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα 8 Κέντρα Υγείας του Νομού, τις προτεραιότητες που έχουν θέσει ως Διοίκηση για την αποδοτικότερη λειτουργία του καθώς και για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου με τη λειτουργία νέων μονάδων.

Επίσης κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε η ανάληψη όλων εκείνων των υπηρεσιακών πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες, ενώ παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Ενημερώθηκα επίσης για το επιχειρησιακό σχέδιο που είναι σε εξέλιξη και αφορά την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.Σήμερα στη βάση ενός γενικότερου σχεδιασμού ολοκληρώνονται από την πολιτεία σημαντικές υποδομές, όπως οδικά και μεταφορικά δίκτυα, έργα δημόσιας υγείας, άλλες κοινωνικές υποδομές.

Εμείς ως τοπικοί φορείς, έχουμε υποχρέωση να θέσουμε ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί βαθιά γνώση, επεξεργασία συγκεκριμένων λύσεων, ειδικό και τεκμηριωμένο λόγο, ανάδειξη και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και συνεργασία για την επίλυσή τους. Πιστεύω, ότι η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, που αποτελείται από μια νέα, με μεγάλη διοικητική εμπειρία και με διάθεση προσφοράς επιστήμονα ως Διοικητή, που επικουρείται από ένα αναπληρωτή με μεγάλη διοικητική εμπειρία, με αποδεδειγμένη την εντιμότητά τους αλλά και την ευαισθησία τους στην σωστή αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου, αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή λειτουργία και την ανάδειξη του Νοσοκομείου Σερρών μαζί με τους εργαζόμενους ως ένα από τα καλύτερα της χώρας. Τους διαβεβαίωσα ότι θέτω τον εαυτό μου συμπαραστάτη σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ήδη αναλαμβάνουν και προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...