Την πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στα πλαίσια των επισκέψεων του σε φορείς της πόλης.



Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός συζήτησε εκ νέου με τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Σωτήρη Δημητράκη, για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σερρών και το νέο κτήριο που προβλέπεται να υλοποιηθεί σε οικόπεδο επί των οδών Ολυμπίου και Λογγίνου.
Το παρόν κτήριο, έγινε το 1960, οπότε υπήρχε μεγάλη ανάγκη για μετεγκατάσταση καθώς είναι ανεπαρκές και δεν πληροί ούτε τους όρους υγιεινής ούτε τις στεγαστικές ανάγκες.

Έτσι δεσμεύτηκαν 4.000.000 εκ. ευρώ για την κατασκευή του νέου κτηρίου από πιστώσεις του ΠΔΕ 2021 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και φορέα υλοποίησης τον εποπτευόμενο φορέα του ΚΤΥΠ Α.Ε.

Να τονίσουμε ότι όλες οι απαιτούμενες χρονοβόρες μελέτες ολοκληρώθηκαν από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου τον τελευταίο χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου κτηρίου.

Σχετικά με το νέο κτήριο η στάθμη του ισογείου περιλαμβάνει το αμαξοστάσιο με το συνεργείο, τον χώρο εισόδου και αναμονής κοινού, το τηλεφωνείο, τα γραφεία Αξιωματικού Υπηρεσίας, ΠΣΕΑ και διαχείρισης υλικού, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.

Η στάθμη του α' ορόφου περιλαμβάνει τους θαλάμους διαμονής ανδρών και γυναικών, τους θαλάμους του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του Επιχειρησιακού Αξιωματικού, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και χώρους κυκλοφορίας.

Η στάθμη του β' ορόφου περιλαμβάνει τα γραφεία Διοικητή, Υποδιοικητή, κίνησης και ανακριτικό, την γραμματεία, την αίθουσα χειρισμού εκτάκτων συμβάντων, το γραφείο πυρασφάλειας, τον θάλαμο του Διοικητή, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.

Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.

Στον περιβάλλοντα χώρο διατάσσονται θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ο πύργος ασκήσεων και περιοχές πρασίνου με φύτευση.

Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.

Το σημερινό κτήριο θα επανέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας του καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.

 

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...