Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά κάλεσε τους συναδέλφους της να μην δεχθούν καμία νομιμοποίηση και να μην κάνουν το λάθος να στηρίξουν την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της γείτονας χώρας.

«Η συνείδησή μας, μας επιβάλλει να μη δεχτούμε καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα 'Μακεδονία'. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην δεχθούν καμία νομιμοποίηση και να μην κάνουν το λάθος να στηρίξουν την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της γείτονας χώρας». Αυτό τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλια -Τσαρουχά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Καμία μεθόδευση δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά τρυκ που απεμπολούν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μας επιχείρημα. Προφανώς οι ΑΝΕΛ, σεβόμενοι τον ελληνικό λαό αρνούμαστε να στηρίξουμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Μόνο ο λαός μπορεί να το αποφασίσει - γι' αυτό ζητάμε δημοψήφισμα, ή την κύρωση της Συμφωνίας από 180 βουλευτές», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Καμία νομιμοποίηση δεν υπάρχει για την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και το θέμα αυτό για εμάς δεν θα κλείσει. Ακόμα και αν όλος ο πλανήτης δεχθεί την κλοπή του ονόματος, θα βρει τρόπο να εμφανιστεί ξανά, γιατί καμία συμφωνία δεν θα κρύψει ότι η Μακεδονία ήταν και είναι μόνο ελληνική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εμποδίσουν την κύρωση του πρωτοκόλλου. Εμείς με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε τη κλοπή του ονόματος Μακεδονία. Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί μόνο η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη πλευρά της Ιστορίας».

Η κ. Τσαρουχά, επιτέθηκε στους συναδέλφους της βουλευτές που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ και στηρίζουν τη συμφωνία, κατηγορώντας τους ότι δεν σέβονται τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Ακόμα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «υπόγεια στηρίζει τη συμφωνία, άμεσα ή έμμεσα», ενώ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, τρεις φορές δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις των ΑΝΕΛ για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, κι αυτό όπως είπε, θα καταγραφεί στην Ιστορία.

«Οι κίνδυνοι δεν προέρχονται από τη γλώσσα και τη ταυτότητα. Τους κινδύνους τους δημιουργεί η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και η νομιμοποίησή του με τη συμφωνία που κατοχυρώνει τον αλυτρωτισμό», σημείωσε.

Επίσης κατηγόρησε τους συναδέλφους της στην Αριστερά, ότι για ιδεοληπτικούς λόγους στηρίζουν τη συμφωνία, και τόνισε ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε παγίδες που στήνονται από παράκεντρα.

Μίλησε ακόμα «για σκοτεινά συμφέροντα και σκοτεινά κέντρα» που προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις, που απεργάζονται σχέδια μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αφαίρεσης ακόμα και νησιών της, ενώ έκανε λόγο και για κερδοσκοπική εμπλοκή του Τζωρτζ Σώρος.

«Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός λαού, αλλά ενάντια στα σχέδια κέντρων που είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων και ζητούν απορρύθμιση των Βαλκανίων. Τι θα συμβεί αλήθεια αν στα Σκόπια επανέλθουν ακροδεξιοί και μέσα στο ΝΑΤΟ αποκτήσει βέτο μια αυριανή εθνικιστική κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε. Συμπλήρωσε ακόμα, ότι στη πολιτική και στις συμμαχίες δεν υπάρχουν σταθερά συμφέροντα, ούτε σχεδιασμοί χωρίς δόλο, ενώ έκανε λόγο και για «μεθοδεύσεις και αφαιρέσεις βουλευτών από το κίνημα των ΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...