serreslife

Το ζήτημα της μέριμνας των εργοδοτών για την ασφάλεια των εργαζομένων, έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση τους για την υπουργό Εργασίας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, με αφορμή το εργατικό ατύχημα στα Everest της 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές ενα από τα πρώτα ερωτήματα που εγείρονται είναι εάν η εταιρεία Everfood Α.Ε. λαμβάνει γενικότερα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη αναλόγων περιστατικών. Επιπλέον, χρήζουν διερεύνησης οι συγκεκριμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα και το πώς διεξάγονταν εργασίες συντήρησης με το κατάστημα σε λειτουργία.

Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό για το ποιά είναι η δράση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στον τομέα εστίασης , τόσο στα θέματα ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων όσο και σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων και πως εξασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων στον χώρο των επιχειρήσεων εστίασης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...