serreslife

Ο Βουλευτής Σερρών, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας αφού επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες, διαπίστωσε σημαντικές ελλείψεις στις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής,
Η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος αφού όχι μόνο δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την έλευση των προσφύγων αλλά και με την έλλειψη πρωτοβουλίας αντιμετώπισης βασικών ζητημάτων μέσα από τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης γίνεται και απροσπέλαστο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει καθημερινά η διευθύντρια κυρία Χ. Τάπα και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Στη σημερινή αυτοψία που έγινε, παρ' ότι δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός διαπιστώθηκε, ότι δεν έχουν ακόμα στηθεί τα κοντέινερ ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες διαβίωσης και υγιεινής, με ορατό έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμα σοβαρή και οργανωμένη μέριμνα για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Επιπρόσθετα, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη στην περιοχή του κέντρου φιλοξενίας και οι απαραίτητες υποδομές διαμονής (φυλάκιο, τουαλέτες κτλ) για τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, δυσχεραίνοντας έτσι περισσότερο τις ήδη δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Μεγαλομύστακας δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα , προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ανθρώπων που φιλοξενούνται γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες της.

Με εκτίμηση

Από το γραφείο Τύπου
Αναστάσιου Μεγαλομύστακα

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...