serreslife

Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM. Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

Όσον αφορά τους έξι Σερραίους Βουλευτές, υπέρ της πρότασης του Πρωθυπουργού τάχθηκαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, ο Βουλευτής του Ποταμιού Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και η Βουλευτής των ΑΝΕΛ αλλά και Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Υπέρ του ΌΧΙ τάχθηκε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της κ. Σταμπουλή να ψηφίσει υπέρ των διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο μνημόνιο καθώς αποτελεί μέρος της «Αριστερής Πτέρυγας» του κ. Λαφαζανή καθώς η ίδια την τελευταία τριετία ασκούσε δριμύτατη κριτική εναντίον των μνημονιακών πολιτικών.

Η κ. Σταμπουλή ερωτηθεί​σα​ για τις τελευταίες εξελίξεις θεώρησε ως  αιτία του αδιεξόδου την επιθυμία των εταίρων να «ρίξουν» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η ίδια όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα στη βουλή .Κράτησε κλειστά τα χαρτιά της λέγοντας οτι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα περιλαμβάνει το πακέτο. 

Τις πληροφορίες που την ήθελαν να ψηφίζει ΟΧΙ διέψευσε και η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Μάλιστα η κ. Τσαρουχά πριν την ψηφοφορία είχε κατ ιδίαν σύ​ναντηση στο αεροδρόμιο με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο τον οποίο και ειδοποίησε πως θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης.  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Βουλή η ΥΜΑΘ μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter δήλωσε τα εξής: «Η Κοιν. Ομάδα των ΑΝΕΛ , σαν μια γροθιά , στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων! Πατριωτικά, Εθνικά! Συνεχίζουμε..»

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 180 επισκέπτες