serreslife

Την αντίδραση της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή, προκάλεσε το γεγονός ότι εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Νιγρίτας, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου (21/02/2015).


Στις δηλώσεις της, η κα Σταμπουλή εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρή, κάνοντας λόγο για διοργανωτικό ατόπημα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Βισαλτίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στο ατόπημα της διοργανώτριας Δημοτικής Αρχής - γιατί έχει ακέραιη την ευθύνη - να δεχθεί τον εκπρόσωπο της νεοναζιστικής συμμορίας, της οποίας η ηγεσία διώκεται ως διοργανωτές εγκληματικής οργάνωσης, να καταθέσει στεφάνι χωριστά. Ήταν ένα ατόπημα, το οποίο δεν έπρεπε να συμβεί και δεν υπάρχει το επιχείρημα ότι πρόκειται για κόμμα της Βουλής, διότι η Βουλή των Ελλήνων και τα κόμματα που περιλαμβάνει, όπως ξέρετε, εκπροσωπήθηκαν όπως λέει το πρωτόκολλο.»

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Βισαλτίας, κα Αγνή Δουβίτσα, υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή τήρησε το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος οργάνωσης ή συλλόγου μπορεί ελεύθερα να καταθέσει στεφάνι: «Αν είναι σωματείο ή εκπρόσωποι, έχουν το δικαίωμα της κατάθεσης στεφανιών. Όσο για το θέμα, όταν υπάρχει εκπρόσωπος της Βουλής, όπως ξέρετε, και εκπροσωπεί το Κοινοβούλιο, εκπροσωπεί όλες τις παρατάξεις, όλα τα κόμματα. Στο Κοινοβούλιο υπάρχουν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν μπορούμε εμείς σε οργανώσεις - είτε είναι οργανώσεις, είτε είναι σύλλογοι - να μην αφήνουμε τους εκπροσώπους να καταθέτουν στεφάνι.»

Από την πλευρά του, το μέλος της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος του κόμματος στις εκδηλώσεις, κ. Θεόδωρος Τζαμπάζης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σωκράτη Χουρουζίδη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Οι δηλώσεις της εν λόγω βουλευτού έχουν ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας, της αθλιότητας και του ανιστόρητου. Και τι θέλω να πω μ' αυτό, όσον αφορά το "ανιστόρητου": ξεχνάει η κυρία αυτή ότι τη σφαγή στη Νιγρίτα την έκαναν οι μέχρι πρότινος σύντροφοί τους. "Συντρόφους" τους αποκαλούσαν τους Βούλγαρους όταν ήταν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτοί έκαναν τη σφαγή στη Νιγρίτα κι έχουν το θράσος τώρα να έρχονται σ' αυτές τις επετείους και να καταθέτουν στεφάνι. Αυτό όσον αφορά το ανιστόρητο της όλης υπόθεσης. Σε μια ημέρα μνήμης, θέλησε η κυρία αυτή να αμαυρώσει την εκδήλωση αυτή, με πιέσεις και απειλές στη Δήμαρχο Νιγρίτης, στην κα Δουβίτσα, η οποία - θέλω να της δώσω δημοσίως συγχαρητήρια - στάθηκε στο ύψος της, τήρησε το πρωτόκολλο και επέτρεψε, ενώ υπήρχε πρόσκληση στον βουλευτή του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή", στον Αρτέμη τον Ματθαιόπουλο, τον οποίο εκπροσώπησα εγώ. Καταθέσαμε στεφάνι και θέλω να πω στην εν λόγω κυρία ότι σε κάθε επέτειο μνήμης θα είμαστε παρόντες. Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα απ' τους ανθρώπους αυτούς, τους αδούλωτους και απροσκύνητους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας. Θέλω να την πληροφορήσω για μια ακόμη φορά ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα και θα τιμά τις ημέρες μνήμης και τους αγωνιστές αυτούς. Θέλω να συγχαρώ και πάλι τη Δήμαρχο Νιγρίτας. Τήρησε το πρωτόκολλο. Όφειλε να στείλει πρόσκληση. Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή, αν δεν το έχει καταλάβει η εν λόγω κυρία, κι επειδή της λείπει το φυσικό ύψος και προσπαθεί με το βουλευτικό της ανάστημα να επιβληθεί, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Έρχεται σε αντιπαράθεση, όταν πριν λίγες μέρες ο αρχηγός του κόμματός της, ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός ο σημερινός, απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους στις Βρυξέλλες, επικαλέστηκε τη νωπή λαϊκή εντολή την οποία έχει απ' τον ελληνικό λαό. Ξεχνάει όμως η κυρία αυτή ότι, πριν πέντε μήνες, η κα Δουβίτσα έχει τη νωπή εντολή του λαού της Νιγρίτας να αναλάβει τα ηνία της πόλης, να είναι η πρώτη πολίτης. Αυτό και τίποτε άλλο.»

Πηγή: από ρεπορτάζ του Σωκράτη Χουρουζίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ (22/02/2015)

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...