Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης είναι ο νεος αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την παραίτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου,

ενώ ο Νίκος Ταγαράς θα πάρει την θέση του Σταύρου Καλαφάτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος ως αναπληρωτής υπουργός.

Ενα μινι ανασχηματισμό σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών προκάλεσε τόσο η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου όσο και η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη προκειμένου να πολιτευθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς, στη θέση των παραιτηθέντων αναπληρωτών υπουργών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Σταύρου Καλαφάτη.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς.

Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού.
Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.
Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2004 έπειτα από σπουδαία κοινοβουλευτική δραστηριότητα επανεκλέγεται και πάλι, αφού οι συμπολίτες του επικύρωσαν την προσφορά και το έργο του.
Το 2007 εκλέγεται για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών.
Το 2009 εκλέγεται για πέμπτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...