Στον Δήμο Βισαλτίας παραχωρούνται, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση και αξιοποίηση τους, από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας.

Η σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου προς τον Δήμο Βισαλτίας υπογράφηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο και τον Δήμαρχο Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό.

Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας αναπτύσσονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήριο, 14 ατομικούς λουτήρες, ιατρείο και ξενοδοχειακό συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων (66 κλίνες).

Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη Βισαλτία και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο Δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της σπουδαίας αυτή υποδομής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε (5) έτη.

Ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Δήμο Βισαλτίας χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των ιαματικών πηγών ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός ο οποίος τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς από την ΕΤΑΔ με τους οποίους συνεργαστήκαμε, καθώς και τους συνεργάτες μου στο Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θετική τους συμβολή για τον σκοπό αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Δηλώνουμε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα δώσουν την ώθηση που περιμένουμε όλοι στον τουρισμό του Δήμου μας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: