Την απόφασή του να μετατρέψει, μαζί με τους συνεργάτες του, το Δήμο Βισαλτίας σ’ έναν ζωντανό, σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό διατράνωσε ο νέος δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός κατά την ορκωμοσία του ιδίου και των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Ο κ. Μασλαρινός δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους δημότες του, επισημαίνοντας ότι «ένα από τα σημαντικότερα σημεία στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι να μην κλειστείς στο γραφείο σου αλλά να έχεις ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σου στην κοινωνία, στους πολίτες της Βισαλτίας».

Υποσχέθηκε ότι θα αφουγκραστεί τις δυσκολίες που συναντούν οι δημότες στην καθημερινότητά τους. «Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης του τόπου μας έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των προκλήσεων και της ευθύνης αυτής της θέσης. Ο τόπος που αγαπάμε βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα κομβικό σημείο. Η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας αλλά και των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια μετέτρεψε την περιοχή μας σε ουραγό. Η νέα δημοτική αρχή η οποία καλείται να λειτουργήσει σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου πρέπει, και θα το κάνει, να δράσει άμεσα και αποφασιστικά».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπολογίσει πολιτικό κόστος και δε θα διστάσει να συγκρουστεί με συμφέροντα, με προσωπικές και εγωιστικές φιλοδοξίες και με νοοτροπίες του παρελθόντος προκειμένου να προασπίσει το κοινό καλό για το όφελος των πολλών και όχι των ολίγων. «Αυτά δεν είναι λόγια εντυπωσιασού αλλά ριζωμένες πεποιθήσεις χρόνων μέσα μου στις οποίες δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω».

Διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και χρηστή διοίκηση αποτελούν για τον ίδιο αδιαπραγμάτευτες αρχές. Φιλοδοξία του αποτελεί, όπως είπε, να μετατρέψει τη Βισαλτία σε στολίδι του Σερραϊκού κάμπου. «Ο τόπος μας πρέπει να γίνει και πάλι πρωταθλητής σε όλους τους τομείς, να γίνει καινοτόμος ένας πόλος έλξης επισκεπτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος Βισαλτίας.

Απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η συνεργασία σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την επίτευξη μιας ισόρροπης ανάπτυξης.

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αν. Χατζηβασιλείου, ο νέος δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης, η απερχόμενη δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα, η πολιτευτής κα Ανδρομάχη Χιώτη, ο προϊστάμενος Β/Θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απ. Βαγενάς, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Σερρών κ. Ηλία Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 194 επισκέπτες