serreslife

Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις από την πλευρά του Δήμου Ηράκλειας η κεντρική εξουσία δεν φαίνεται να ενστερνίζεται τις ανησυχίες της για την έξαρση της εγκληματικότητας και έτσι το φαινόμενο διαρκώς επιδεινώνεται.

Το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας στο συγκεκριμένο Δήμο έχει κλονισθεί με τους κατοίκους να αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ιδιοκτησία τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια τους η σωματική ακεραιότητα.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης επανέλαβε για άλλη μία φορά το αίτημα της μεταστέγασης του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου. Επιβεβλημένη κρίνει και την αύξηση της αστυνομικής δύναμης, ζητώντας οι οργανικές θέσεις να αυξηθούν σε 34 από 24 που είναι σήμερα. Στα αιτήματα συγκαταλέγεται και η σύσταση Τμήματος Ασφάλειας.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εκ νέου αποτίμηση της κατάστασης και τη συζήτηση προτάσεων για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Κοτσακιαχίδης προανήγγειλε την πραγματοποίηση και νέας σύσκεψης, μετά το Πάσχα, καλώντας τους τοπικούς βουλευτές να παραβρεθούν, ώστε να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για το πρόβλημα.

Οι παραστάσεις του Δήμου Ηράκλειας έχουν φθάσει, παλαιότερα, μέχρι τον υπουργό Δικαιοσύνης και το υπουργείο Ασφάλειας του Πολίτη, χωρίς, όμως, κάποιο αίσιο αποτέλεσμα.

Ο κ. Κοτσακιαχίδης διακρίνει μία κινητικότητα στο θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου για την στέγαση του αστυνομικού τμήματος.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και απαιτεί άμεσες λύσεις πριν πάρει τελείως ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο Δήμος Ηράκλειας μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο θύλακα παραβατικότητας.

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του δημάρχου Ηράκλειας:

Διαβάστε επίσης: