serreslife

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Προμαχώνα και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν την Τρίτη (08.10.2013) το μεσημέρι τη σύλληψη τεσσάρων υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 26, 29, 29 και 30 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Αρχικά, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών , οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα Σερρών εντόπισαν την 07.10.2013 στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, χθες (08.10.2013) πρώτες πρωινές ώρες, οι προαναφερόμενοι προσέγγισαν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του ανωτέρω φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (102.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών και
    (1) ζευγάρι γαλότσες στήθους.

Τα κατασχεθέντα πακέτων τσιγάρων δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Ακολούθως, στο σημείο, καθώς και σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου και αλλά και των προαναφερομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    (4) κινητά τηλέφωνα,
    (1) πτυσσόμενο στιλέτο,
    (1) αυτοσχέδιο κλομπ,
    (2) ζευγάρια γαλότσες στήθους,
    (1) ζευγάρι γάντια εργασίας,
    (1) ελαστική ζώνη στήριξης μέσης και
    (2) πλαστικά περικάρπια.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες κατείχαν τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων με σκοπό την προώθησή τους σε τρίτη χώρα, μέσω αφύλακτου σημείου της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και της νομοθεσίας περί όπλων.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες οδηγηθηκανστον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: