serresΑποκαλύφθηκε κύκλωμα που «ξάφριζε» τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων.

Αναζητείται ένα άτομο από τις Σέρρες.

Συνελήφθη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς 76χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Πλαστογραφία κακουργηματικής μορφής» και «Απάτη κακουργηματικής μορφής». Ειδικότερα, η 76χρονη, πρωινές ώρες χθες προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 Ευρώ από… υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία 62χρονης ημεδαπής, το οποίο προμηθεύτηκε από 54χρονο ημεδαπό και 51χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα την επ’ αυτοφώρω σύλληψή της από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. Το κύκλωμα φέρεται να είναι γνωστό στους αστυνομικούς στην Αθήνα και για αυτό «επέκτεινε» τη δράση του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενδεικτικό δε είναι το γεγονός ότι αναζητείται ένα άτομο από τις Σέρρες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 09-12-2011 έως 02-01-2012, άγνωστος άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, προέβη στην ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 Ευρώ, ενώ αποπειράθηκε και την ανάληψη ποσού 18.000 Ευρώ, από λογαριασμό που τηρεί η 62χρονη μαζί με 78χρονο ημεδαπό, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία του 78χρονου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 76χρονη έναντι προμήθειας 3-4.000 ευρώ, παρουσιαζόταν με πλαστό δελτίο ταυτότητας ως η 62χρονη δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού. Για το σκοπό αυτό, συνταξίδευσε με τρένο με τους συνεργούς της από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να προχωρήσει σε ανάληψη από το λογαριασμό του θύματος.

Διαβάστε επίσης: