Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου και Ποροΐων, εξιχνιάσθηκαν κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτικές περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 38, 30 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν με όχημα σε αγροτικές περιοχές των Σερρών, όπου παραβίαζαν μετασχηματιστές ρεύματος και αφαιρούσαν πηνία και καλώδια, με σκοπό το παράνομο όφελος.

Η εγκληματική τους δράση είχε ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή ρεύματος στα κοινοτικά αντλιοστάσια, με συνέπεια να εμποδίζεται η άρδευση αγροτεμαχίων και η ύδρευση των οικισμών.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως 4 Αυγούστου 2022, διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από όπου αφαίρεσαν πηνία και καλώδια, με τη συνολική αξία της ζημίας που προκάλεσαν να υπολογίζεται στις 76.780 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και πλήθος μεταλλικών τμημάτων από μετασχηματιστές, που εντοπίσθηκαν στην οικία του ενός από τους δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: