Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών, που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και 6 ανήλικων ημεδαπών, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειαςσχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 8 ατόμων

Ενέχονται σε 14 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από οικίες, οχήματα και κατάστημα

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 42.000 ευρώ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2021, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα και με διαφορετική μεταξύ τους σύνθεση, διέπρατταν συστηματικά κλοπές κυρίως από οχήματα και οικίες.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 12 Φεβρουαρίου 2021 έως 18 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας διέπραξαν συνολικά:

  • 7 διαρρήξεις - κλοπές από οχήματα,
  • 5 διαρρήξεις - κλοπές από οικίες,
  • 1 διάρρηξη και κλοπή από κατάστημα και
  • κλοπή 2 δίκυκλων οχημάτων από αποθήκη οικίας.

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να υπερβαίνει τις 42.000 ευρώ.

Σε έρευνα των αστυνομικών στην οικία του ενός ανήλικου, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και δύο γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα που είχε κλαπεί από το όχημα ημεδαπού, πραγματοποίησαν συναλλαγές αξίας 58 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: