Στις φυλακές Νιγρίτας οδηγήθηκε ο οδηγός νταλίκας που καταδικάστηκε σε 40 ημέρες φυλάκισης διότι δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Ο οδηγός φέρεται να είχε αρνηθεί τρεις φορές να φορέσει μάσκα -οι αστυνομικοί που του έκαναν έλεγχο του επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Χθες το πρωί, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών κατά την αυτόφωρη διαδικασία τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτίσει τις 40 και για τις 20 ημέρες πήρε τριετή αναστολή.

Ο οδηγός επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, όμως, δε μπόρεσε να το αποδείξει, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικοί παράγοντες της πόλης σχολιάζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός δήλωνε «αρνητής» εκ πεποιθήσεως και αρνήθηκε να βάλει μάσκα ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Την υπόθεση ανέδειξε με ανάρτηση του σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: