Στην ταυτοποίηση και σύλληψη ενός 34χρονου, μέλος συμμορίας που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και καταστήματα ίντερνετ – καφέ, οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπό άντρα ηλικίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου, καθώς και συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία, Πλαστογραφία και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών προέβησαν σε τέσσερις ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στις περιοχές των Κουφαλίων και Πρώτης Σερρών και σε καταστήματα ίντερνετ – καφέ σε περιοχές της Καβάλας.

Οι δράστες για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών χρησιμοποιούσαν δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, στις οποίες άλλαζαν χρώμα προκειμένου να καταστήσουν δυσκολότερη την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές, καθώς επίσης κράνη και γάντια.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10-12-2020), αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο στην περιοχή της Καβάλας, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, καθώς και σε οικία συγγενικού του προσώπου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες,
  • 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 1 κρατική πινακίδα,
  • 4 κινητά τηλέφωνα και
  • 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι).

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: