Τα 60.000 ευρώ αγγίζει συνολικά η λεία από την παράνομη δράση εγκληματικής οργάνωσης , τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων σπιτιών και κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εξαρθρώθηκε από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά εμπλεκόμενοι ημεδαποί, ηλικίας 24 έως 32 ετών (6 άντρες – 1 γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας έξι εκ των συλληφθέντων, τουλάχιστον από την 24-10-2020 έως και την 13-11-2020, ενώθηκαν – οργανώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους που εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία συνδέονται, κατά περίπτωση, με άμεσες και στενές οικογενειακές σχέσεις, ενέχονται σε 19 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών με λεία κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, καθώς και σε πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Προσέγγιζαν τους στόχους τους και στη συνέχεια διέφευγαν χρησιμοποιώντας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που τους παρείχαν δύο από τους συλληφθέντες (ένα ιδιοκτησίας 25χρονης – μέλους της οργάνωσης και το δεύτερο του 29χρονου – συνεργού), στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές.
Άλλη τακτική τους ήταν η στάθμευση ενός εκ των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων μακριά από τους τόπους κατοικίας τους και μεταξύ άλλων σταθμευμένων αυτοκινήτων, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας, προκειμένου να μη συσχετίζεται γεωγραφικά με τα σημεία διαμονής τους ή εκδήλωσης των δραστηριοτήτων τους, αλλά και να έχουν όλα τα μέλη εύκολη πρόσβαση και η μετάβαση στο όχημα με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Ο εντοπισμός, οι συλλήψεις και τα «ευρήματα»

Χειροπέδες στα μέλη της οργάνωσης όσο και σε συνεργό του πέρασαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις περιοχές των Υψωμάτων Διαβατών, Ευόσμου και Ευκαρπίας.
Ακολούθησαν έρευνες , κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους, καθώς κι ένα ακόμη όχημα με το οποίο προσέγγιζαν το χώρο στάθμευσης στην Ευκαρπία.
Σε σπίτια και χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς: 16 κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και ρολόγια χειρός, μια παιχνιδομηχανή, το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ και διάφορα είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα , ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: