Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αστυνομικών από τον κορονοϊό ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σερρών, με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των Αστυνομικών, Αναστάσιος Αραμπατζής, η Ένωση ζητά:

-Την άμεση τοποθέτηση προστατευτικών υαλοπινάκων σε όλες τις υπηρεσίες έκδοσης ταυτοτήτων-διαβατηρίων και γραφείων Αξιωματικού Υπηρεσίας στα οποία προσέρχονται καθημερινά πολίτες.

-Την έκδοση εγκυκλίου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση του κοινού για θεώρηση εγγράφων και γνήσιο υπογραφής με ανώτατο όριο προσέλευσης ανά ημέρα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

-Την εφαρμογή ηλεκτρονικής αποστολής κλήσεων δικαστηρίων και άλλων δικογράφων στους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους στις δικαστικές υποθέσεις απευθείας από τα κατά τόπους δικαστήρια.

-Τη διάθεση στο σύνολο των συναδέλφων τους προστατευτικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και ελαστικών γαντιών, καθώς και μασκών μιας χρήσης για τη μεταφορά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες προσαγόμενων και συλληφθέντων ατόμων.

-Τη διάθεση εκτάκτων χρηματικών κονδυλίων για την απολύμανση ανά τακτά χρονικά διαστήματα κτιρίων Αστυνομικών Υπηρεσιών, κρατητηρίων και οχημάτων.

-Την πραγματοποίηση τεστ ελέγχου Covid-19 σε όλους τους συναδέλφους που επιστρέφουν από αποσπάσεις στα νησιά του Αιγαίου, τον Έβρο και Κέντρα Κράτησης Μεταναστών της Χώρας και επιβολή επταήμερης υποχρεωτικής καραντίνας σε όσους υπηρετούσαν σε δομές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

-Την άμεση χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

-Τη φύλαξη των κρατουμένων που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε ειδικούς διαμορφωμένα χώρους κράτησης των κατά τόπους Νοσοκομείων και σε καμία περίπτωση εντός των αστυνομικών κρατητηρίων.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: