Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για θανάτωση ζώων εκ προθέσεως, ο δράστης, κάτοικος Σερρών αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα ξήλωσε δύο χελιδονοφωλιες σκοτώνοντας όλα τα μωρά που υπήρχαν μέσα.


Οι καημένες οι μάνες τα έψαχναν και γύριζαν πάνω πετώντας και φωνάζοντας ενώ ο ίδιος συνέχιζε ανενόχλητος το έργο του από το μπαλκόνι του στην οδό μεραρχίας! Για κακή του τύχη τον εντόπισε η Γιώτα Κ., η οποία περνούσε από κάτω και προσπάθησε επί ματαίω να τον σταματήσει.
Ο δράστης όχι μόνο δεν κατάλαβε το λάθος του αλλά καταφέρθηκε λεκτικώς κατά της αυτόπτου μάρτυρα και συνέχισε μέχρι που κατέστρεψε και τις δύο φωλιές που ήταν γεμάτες με νεοσσούς! Μάλιστα όταν τελείωσε, κατέβηκε κάτω στο πεζοδρόμιο με σκούπα κ φαράσι ώστε να μαζέψει και να πετάξει τα νεκρά πουλάκια στα σκουπίδια για να μη μείνει κανένα στοιχείο! Ευτυχώς, χάρη στην ψυχραιμία της Γιώτας, η οποία έβγαλε φωτό και βιντεο και κάλεσε την αστυνομία, ήρθε το περιπολικό και έγινε η διαδικασία του αυτοφώρου όπως ορίζει η νομοθεσία! Να γνωρίζουμε άπαντες πως τα πουλιά προστατεύονται επίσης από το νόμο 4039/12 ο οποίος ισχύει στο θέμα της κακοποίησης-θανάτωσης για ΟΛΑ τα ζώα!!

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Διαβάστε επίσης: