Ένας καβγάς για ασήμαντη αφορμή φαίνεται πως προκάλεσε την φονική συμπλοκή ανάμεσα στους δύο συγκρατούμενους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, κατά την οποία έπεσε νεκρός 35χρονος από τα χέρια 43χρονου.

Όπως φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ο ρωσικής καταγωγής δράστης, ο μεταξύ τους διαπληκτισμός ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν έκανε παρατήρηση στον 35χρονο, υπήκοο Γεωργίας, επειδή έκανε θόρυβο με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οι δύο άνδρες, που κρατούνταν στο ίδιο κελί, πιάστηκαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια τρίτου κρατούμενου. Τα χτυπήματα που προκάλεσε ο 43χρονος στο θύμα του αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Δεσμοφύλακες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου μετέφερε τον 35χρονο στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έφερε θλαστικές κακώσεις στο κεφάλι και εκχυμώσεις στο λαιμό, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή από την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη στο νοσοκομείο Σερρών όπου κρατείται φρουρούμενος, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Η δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί στην τοπική εισαγγελία και ο ίδιος θα απολογηθεί όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη το Σάββατο (27 Ιουλίου 2019) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 43χρονος αλλοδαπός, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών, για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε αλλοδαπό συγκρατούμενό του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης εντός του κελιού όπου κρατούντο, ο συλληφθείς -έγκλειστος για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών- προξένησε στον 35χρονο συγκρατούμενό του -έγκλειστο για ληστεία- θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Ο 35χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο κεφάλι και εκχυμώσεις στο λαιμό.
Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή από την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: