Συνελήφθησαν 3 άτομα οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και επιχειρώντας να αποφύγουν τη σύλληψη εμβόλισαν όχημα της αστυνομίας

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 3 συνεργούς τους

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και καπνικά προϊόντα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 45.000 ευρώ

Για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποίησαν 5 κλεμμένα οχήματα τα οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχές των Σερρών και Θεσσαλονίκης

Οι συστηματικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στη σύλληψη 3 ατόμων ηλικίας 18, 19 και 30 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε πόλεις και χωριά των Σερρών.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα 3 ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 22, 29 και 34 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων στις οποίες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, εντοπίστηκαν προχθές (13 Μαΐου 2019) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, οι 3 συλληφθέντες να κινούνται με όχημα και σε σήμα των αστυνομικών εμβόλισαν όχημα της αστυνομίας και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (βαριοπούλα, κατσαβίδι κ.α.).

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους 3 συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και προϊόντα, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το διάστημα από 4 Φεβρουαρίου έως 13 Μαΐου του 2019, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και χρησιμοποιώντας κυρίως κλεμμένα οχήματα, διέπραξαν 18 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας πάνω από 22.000 ευρώ, χρηματικό ποσό πάνω από 4.000 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και καπνικά προϊόντα αξίας πάνω 19.000 ευρώ.

Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα 12 σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής συνολικά 5 κλεμμένα οχήματα που είχαν αφαιρέσει από περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Τα 4 από τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, τους οποίους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σερρών.

Διαβάστε επίσης: