serreslife

Οικιακή βοηθός συνελήφθη κατηγορούμενη ότι «ξάφριζε» μετρητά από σπίτι όπου δούλευε στις Σέρρες. Σύμφωνα με την καταγγελία της εργοδότριας, η Ελληνίδα οικιακή βοηθός, 28 ετών, φέρεται να απέσπασε τμηματικά, από τις αρχές του προηγούμενου έτους, το ποσό των 91.000 ευρώ.

Η τριανταοκτάχρονη καταγγέλλουσα είχε από καιρό υποψίες για τη νεαρή γυναίκα, καθώς διαπίστωνε συνεχώς να κάνουν «φτερά» μετρητά από το σπίτι όσο εκείνη απουσίαζε. Όπως κατέθεσε η ίδια στις αστυνομικές αρχές όπου απευθύνθηκε, διατηρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά -λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας- στην κρεβατοκάμαρα, που ήταν το μόνο δωμάτιο της οικίας της όπου δεν είχε πρόσβαση η 28χρονη.

Κατόπιν της καταγγελίας, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών προσημείωσαν 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και τα τοποθέτησαν στο σπίτι. «Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τής οικιακής βοηθού 1.000 ευρώ, που ήταν μέρος των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων και ένα αντικλείδι της κρεβατοκάμαρας» είπε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, παρουσιάζοντας την υπόθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εικοσιοκτάχρονη συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Σερρών, απ’ όπου παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., στις δηλώσεις του, συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διατηρούν μετρητά στα σπίτια τους. «Θα πρέπει να γνωρίζουν πόσα χρήματα έχουν και σε ποια σημεία τα αφήνουν, όπως επίσης ποιοι μπαίνουν στα σπίτια», επισήμανε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: