serreslife

Ήταν συντονισμένοι και είχαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για την κάθε περίπτωση. Οι διαπιστώσεις μετά τις πρώτες συλλήψεις...
Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών, συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ηλικίας 23, 23, 22 και 17 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη 5 συνεργοί τους, ηλικίας 18 έως 23 ετών, οι δύο από τους οποίους είναι ήδη έγκλειστοι καταστήματος κράτησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών , οι συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2018, διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις σε περιοχές των Σερρών και αφαίρεσαν ένα εγκαταστημένο σύστημα καταγραφής, ενώ το ίδιο βράδυ προσπάθησαν να διαρρήξουν ακόμη μία επιχείρηση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα μαζί με τους συνεργούς τους, ενώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε συμμορία και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές επιχειρήσεων, οικιών και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου ενέχονται σε επιπλέον: 27 διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις και καταστήματα, 4 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, 6 κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποίησαν ως μέσα για την περαιτέρω τέλεση κλοπών και 4 απόπειρες διάρρηξης καταστημάτων.

Αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική αξία της λεία τους να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμμένα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον 3 οχήματα, ως μέσα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Στα άδυτα της συμμορίας

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης: