serreslife

Τον Μαϊο του 2009 το “Εργαστήριο Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ)” στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης με τον πρώην Δήμο Νιγρίτας ολοκλήρωσε και παρουσίασε δημόσια στην τοπική κοινωνία την μελέτη υλοποίησης του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο: “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑΣΕΡΡΩΝ”. Στο προηγούμενο διάστημα πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότρυνα τη σημερινή δημοτική αρχή να υποβάλλει την πρόταση για χρηματοδότηση  στο πλαίσιο της πρόσκλησης  «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, όπως έκαναν δεκάδες δήμοι σε όλοι την Ελλάδα, αλλά και ο γειτονικός μας Δήμος Σερρών.

Λίγες μέρες πριν στις  28/01/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας, με τη διαδικασία του κατʼ επείγοντος ( το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. προ ημερήσιας διάταξης)  μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Καλαϊτζή προχώρησε στην απευθείας ανάθεση αρχιτεκτονικής μελέτης σε μελετήτρια, για τμήμα του κέντρου της Νιγρίτας (Πλατεία Δημαρχείου), μάλλον (;) γιατί  η ως άνω μελέτη δεν ταίριαζε στην αισθητική του.


Μέσα απʼ τις φωτογραφίες που επισυνάπτω παρουσιάζεται ένα  μικρό δείγμα της μελέτης που επιμελήθηκε ο καθηγητής του ΔΠΘ Δημήτρης Πολυχρονόπουλος, , Αρχιτέκτων Μηχανικός, Δρ. Πολεοδομίας, με βασική ομάδα τους: Μαρία Γρηγοριάδου,  ΑρχιτέκτωνΜηχανικός ΔΠΘ, Υπ. Δ/κτωρ ΔΠΘ, Γιώργο Δέλλιο , ΑρχιτέκτωνΜηχανικός ΔΠΘ, Υπ. Δ/κτωρ ΔΠΘ, Θανάση Τσαραβά , Αρχιτέκτων Μηχανικός ΔΠΘ και Κάλλια Ψύκου,  Αρχιτέκτων Μηχανικός ΔΠΘ, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως για τη δημιουργική συνεργασία που είχα μαζί τους. 

Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι οι δημόσιοι φορείς πρέπει να έχουν συνέχεια, πρέπει να κάνουν σωστή, λελογισμένη και τεκμηριωμένη διαχείριση των πόρων τούτη τη δύσκολη εποχή προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και πάνω από όλα να δίνουν το παράδειγμα, προστατεύοντας τη δημόσια αισθητική του περιβάλλοντος. Δεν είναι κακή η παραδοχή ότι κάποιος άλλος προηγούμενα, έβαλε ένα λιθαράκι στη σωστή θέση με στόχο ο επόμενος να το αξιοποιήσει. Στη διάρκεια της θητείας μου ξεσκόνισα και έψαξα σε όλο το Δήμο ότι μελέτες είχαν γίνει, με στόχο να τις επικαιροποιήσω και να τις αξιοποιήσω, εξοικονομώντας χρήματα που οι δημότες στερούνται και πληρώνουν και προσπαθώντας να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων  της  περιοχής μας, που τόσο πολύ έχει  ταλαιπωρηθεί, δυστυχώς κάποιοι άλλοι σκέφτονται διαφορετικά, τους παραδίδω λοιπόν στην κρίση σας.

29 Ιανουαρίου 2014

Μήκα Αγγελική

Δημοτική σύμβουλος

Δήμου Βισαλτίας

Διαβάστε επίσης: