serreslife

Τα τελευταία 24ώρα… «παίζει» σε διάφορους ιστοτόπους, (κάποιοι εξ αυτών υποτίθεται και σοβαροί ειδησεογραφικοί) ότι «κάπου» στις Σέρρες υπάρχει ένα χωριό που επέστρεψε στη… δραχμή. Ίσως κάποιοι από εσάς να το θυμάστε από πέρυσι όπου το χωριό είχε τότε και όνομα «Πηγή» και είχε γίνει ένας χαμός σε ειδησιο-γραφικές σελίδες, blogs και φυσικά στο facebook. Ας θυμηθούμε πρώτα τι έλεγε η «είδηση»… πέρυσι την Ανοιξη:

Η Πηγή Σερρών είναι ένα όμορφο μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων, «σκαρφαλωμένο» στην καταπράσινη πλαγιά του Λαϊλιά. Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα έκανε τη δική του «επανάσταση».
Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι -κυρίως ηλικιωμένοι- αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη… δραχμή! Είναι το πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Το «ρεπορταζ» συνεχιζόταν και με δηλώσεις κατοίκων, κ.λ.π.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής την 1η Απριλίου 2012, (Δες την φωτογραφία με το πρωτοσέλιδο) και ναι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα, πολύ πετυχημένη, αν σκεφτείς το μέγεθος της αναπαραγωγής.

Το ανύπαρκτο χωριό Πηγή δεν υπάρχει σε νέες αλλά ούτε σε παλιές ονομασίες των Σεραϊκών χωριών και σε κανένα χάρτη

Τώρα 19 μηνες αργότερα η «είδηση» επιστρέφει γιατί πάντα υπάρχουν κάποιοι ευκολόπιστοι που πιστεύουν ότι τους «σερβίρουν», που και να μας … «ψέκαζαν»

serreslife

Διαβάστε επίσης: