Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις του ΕΠΑΛ Ηράκλειας, το οποίο καθ’όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς λαμβάνει εξαιρετικές πρωτοβουλίες σχετικές με το περιβάλλον, υιοθετεί πρακτικές που ενισχύουν την αειφορία, επιλέγει και προωθεί την επικοινωνία και τη συνεργασία στο πλαίσιο μιας δημιουργικής και αρμονικής συμβίωσης με τους άλλους και το περιβάλλον.

Πιο πρόσφατη δράση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ηράκλειας η άριστη συνεργασία, που είχαν με το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών για την υλοποίηση της δράσης «Kerkini lake plogging 2023», μία δράση που έλαβε χώρα στην πανέμορφη Λίμνη Κερκίνη και η οποία αποσκοπούσε στην προαγωγή της βιωσιμότητας, του εθελοντισμού και της σωματικής εκγύμνασης.

Μάλιστα, τη δράση αυτή που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία υποστήριξαν ο αθλητικός όμιλος «Kerkini lake runners», ο πολιτιστικός σύλλογος «Wakeupfestival» και πολλοί άλλοι φορείς ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως στη δράση συμμετείχαν μαθητές από την Τουρκία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων οι μαθητές περνούν όμορφα και δημιουργικά και νιώθουν περήφανοι που συνεισφέρουν στη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε αυτός είναι κι ένας από τους μεγάλους στόχους : η δημιουργία ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών, που μπορούν να εντοπίζουν προβλήματα και να έχουν τη θέληση να προσφέρουν για την επίλυσή τους.

Διαβάστε επίσης: