Για μία ακόμη φορά φάνηκε η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί σοβαρά θέματα που απαιτούν ενδιαφέρον, επίβλεψη και συντονισμό.

Τρεις μήνες γνώριζε ο Δήμος Σερρών, πως το κτήριο του νηπιαγωγείου στα Καλά Δέντρα είχε πρόβλημα και δεν έκανε το παραμικρό, για να διαφυλάξει την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Αυτό ακούσαμε με έκπληξη σε δηλώσεις στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ ΣΕΡΡΩΝ, από τους αντιδημάρχους Έργων κ. Γιώργο Νυχτοπάτη, Παιδείας κ. Γιάννη Δεσποτίδη, αλλά και από τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη.


Από όσα ακούστηκαν προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από την Δημοτική Αρχή.
Το σημαντικότερο όλων είναι ο τρόπος που χειρίστηκαν το θέμα της ασφάλειας των μικρών παιδιών, αλλά και ο επικοινωνιακός χειρισμός του θέματος, από όπου προκύπτει ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των ευθυνών της.

Από την καθημερινότητα δυστυχώς αποκαλύπτεται ότι ο Δήμαρχος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά σε δραστηριότητες προβολής με στόχο την επανεκλογή του, σε μια περίοδο μάλιστα που ολόκληρη η κοινωνία ενεργοποιείται και διαμαρτύρεται για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Το χρονικό όπως προκύπτει από τις δηλώσεις :
· Αρχές Δεκεμβρίου 2022 (λίγες μόνο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό) ενημερώνεται η Δημοτική Αρχή για το πρόβλημα στο νηπιαγωγείο Καλών Δέντρων.
· Για τρεις μήνες η Τεχνική Υπηρεσία λέει κλείστε το σχολείο, ενώ η Υπηρεσία Δόμησης λέει να λειτουργεί αλλά να γίνουν εργασίες, οι οποίες όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα, ενώ ούτε το νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε αλλού και συνέχισε να λειτουργεί στο ίδιο κτήριο.
· Ο κ. Νυχτοπάτης επιμένει πως πρέπει να κλείσει το σχολείο, με τους γονείς να ανησυχούν αλλά να μη βρίσκεται λύση από το Δήμο.
· Στις 9 Μαρτίου 2023 το πρωί κάνει δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Νυχτοπάτης.
· Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Δήμαρχος ανακοινώνει πως κλείνει προληπτικά το σχολείο.
· Λίγο αργότερα έρχεται έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης πως το σχολείο πρέπει να μπει σε αχρησία!
· Λίγη ώρα αργότερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δηλώνει πως ήρθε το έγγραφο αλλά δείχνει άγνοια για τις δηλώσεις του δημάρχου πως το σχολείο θα κλείσει για προληπτικούς λόγους.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά.

1. Γιατί τρεις μήνες το θέμα των προβλημάτων του νηπιαγωγείου Καλών Δέντρων ήταν απλά στα χαρτιά;
2. Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά μετά από τρείς μήνες, να κλείσουν «προληπτικά» το νηπιαγωγείο για να είναι ασφαλείς οι μαθητές; Γιατί ενώ ο αντιδήμαρχος Έργων επέμενε να κλείσει το νηπιαγωγείο, περίμεναν έγγραφο από την Υπηρεσία Δόμησης. Τι άλλαξε ξαφνικά; Τι έκανε όλο αυτό το διάστημα ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ;;;
3. Γιατί ενώ η Υπηρεσία Δόμησης για τρεις μήνες έλεγε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου, πως δεν υπάρχει λόγος να κλείσει το σχολείο, αλλά να γίνουν οι εργασίες, ξαφνικά και πάλι, μετά την απόφαση για κλείσιμο του σχολείου για «προληπτικούς» λόγους, έστειλε έγγραφο που έθετε το κτήριο σε αχρησία ;
4. Πόσο σύμπτωση είναι, την ίδια μέρα που ασχολήθηκαν με τον νηπιαγωγείο, να πάρουν απόφαση για να κλείσει προληπτικά και όλως τυχαίως η Υπηρεσία Δόμησης να στείλει έγγραφο με το ίδιο σκεπτικό;;;

Μήπως τελικά, επειδή το θέμα δημοσιοποιήθηκε μετά από καταγγελία γονέα, σύρθηκαν σε αποφάσεις και ενέργειες, προκειμένου να προλάβουν την κατακραυγή και να καλύψουν την απραξία, την αδιαφορία και την έλλειψη συντονισμού τόσων μηνών;

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει δυστυχώς, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι σήμερα, πως αποφασίζει και ενεργεί, όχι βάσει σχεδίου και προγραμματισμού, αλλά με γνώμονα τη «δημόσια εικόνα» και την προβολή της.

Το θέμα όμως της ασφάλειας είναι μέγιστο και  δυστυχώς για την Δ.Α., φάνηκε για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα η ανεπάρκειά της στη διαχείριση τόσο σοβαρών θεμάτων καθόσον επέδειξε αδιαφορία, ακόμη και μετά το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά. Αντιθέτως, μπροστά στην προοπτική να θιγεί η εικόνα τους έσπευσαν με σπασμωδικές κινήσεις να καλύψουν τα αδικαιολόγητα! Οι δημότες όμως έχουν μυαλό και κρίση. Καλές οι πίττες και τα πανηγύρια, αλλά προέχουν άλλα ζητήματα για τα οποία απαιτείται ενδιαφέρον, επίβλεψη και συντονισμός.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Διαβάστε επίσης: