Φέτος, στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης έχουν προστεθεί αρκετές ενδιαφέρουσες ειδικότητες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στους σπουδαστές ένα ευοίωνο μέλλον όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Πολλοί μαθητές, απόφοιτοι Λυκείου, άλλα και πολλοί πτυχιούχοι διάφορων σχολών, που δεν έχουν βρει επαγγελματική αποκατάσταση προσπαθούν να βρουν διεξόδους, ώστε να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας. Μια απάντηση στην αναζήτηση αυτή είναι τα Δημόσια ΙΕΚ. Ειδικότερα, από το 2004 που ιδρύθηκε και λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Ζίχνης «τρέχουν» πολύ-πολύ ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες νέες ειδικότητες για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023 είναι οι ακόλουθες:


1: Βοηθός Φαρμακείου
2: Κομμωτική Τέχνη
3: Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων
4: Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
5: Τεχνικός Η/Υ
6: Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης είναι δωρεάν και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό λόγο για να το επιλέξει κάποιος σπουδαστής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες έχουν απήχηση στην αγορά εργασίας λόγω και της εξειδίκευσης που παρέχουν. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους με την έγγραφή τους σε κάποιο ΙΕΚ που να τους ταιριάζει και να χαράξουν νέους δρόμους και προοπτικές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ειδικά στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα(12/09/2022). Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δ.ΙΕΚ Ν.Ζίχνης το : 2324022338

Επιμέλεια : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: