Αναμορφωμένο και καθαρό είναι πλέον το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σερρών, στην περιοχή του Αθλητικού Πάρκου της Ομόνοιας, μετά τις απαιτούμενες εκτεταμένες παρεμβάσεις, που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Νυκτοπάτη.


Στόχος της Δημοτικής Αρχής Σερρών είναι να επενδύσει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και για το λόγο αυτό έγιναν εγκαίρως αυτές οι εργασίες , καθώς οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής ευελπιστούν στην απρόσκοπτη κι ολική επανέναρξη της λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε πολλή δουλειά κι έτσι ο χώρος αναμορφώθηκε ριζικά. Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος φωτισμός, τα χόρτα κουρεύτηκαν, ο περιβάλλων χώρος εξωραΐστηκε ενώ τοποθετήθηκε και νέα τέντα(στέγαστρο). Μάλιστα, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται και η συντήρηση σε ποδήλατα και μικρά αυτοκίνητα.




Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής εκπαιδεύονται ετησίως εκατοντάδες μαθητές σχολικής και προσχολικής ηλικίας σε θέματα οδικής κυκλοφορίας. Η εκπαίδευση γίνεται σε συνθήκες προσομοίωσης, με μικρά αυτοκίνητα και ποδήλατα, τα οποία κινούνται στην πίστα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής με κανονικά σήματα οδικής κυκλοφορίας. Έτσι, δίνεται στους μαθητές μια ρεαλιστική απεικόνιση του οδικού περιβάλλοντος ενώ παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο να «διαβάζουν» την οδοσήμανση, να σέβονται την προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να σταθμεύουν σε σημεία όπου επιτρέπεται και το σπουδαιότερο να κατανοούν πώς σκέφτεται κι ενεργεί ένας οδηγός. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά «ζωντανή» και «παραστατική» και είναι αλήθεια ότι δικαίως κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: