Οι εργασίες έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία, αρμοδιότητας του Δήμου Αμφίπολης και περιλάμβαναν τον καθαρισμό της παρόδιας βλάστησης, την κοπή των δέντρων και των κλαδιών που εμπόδιζαν την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων καθώς και καθαρισμό των πρανών από καταπτώσεις.


«Παρόλο που υπήρχαν δυσκολίες, καταφέραμε να προχωρήσουμε στον καθαρισμό του μεγαλύτερου τμήματος του εν λόγω δρόμου που οδηγεί προς το Μοναστήρι και να εξασφαλίσουμε έτσι την ασφαλή διέλευση των πολιτών και των επισκεπτών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αρμόδιος για Θέματα Περιβάλλοντος & Καθαριότητας. 

Τα χόρτα είχαν φτάσει σε ικανό ύψος και για το λόγο αυτό τις προηγούμενες ημέρες οι υπάλληλοι του Δήμου Αμφίπολης με γάντια και σακούλες και με όλο γενικώς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό στη διάθεσή τους  προέβησαν στον καθαρισμό του δρόμου, που οδηγεί στη Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης.

Το έμψυχο δυναμικό του αρμόδιου τμήματος προχώρησε στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και των σκουπιδιών, στην κοπή των κλαδιών και των θάμνων από τις άκρες του οδοστρώματος και γενικώς καθάρισαν τα φερτά υλικά, όπως πέτρες και χαλίκια από το δρόμο.


Σημειώνεται, ότι το Μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης ανήκει γεωγραφικώς εντός των ορίων του Δήμου Αμφίπολης του Ν.Σερρών, διοικητικώς ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (σσ καθότι Σταυροπηγιακή Μονή), εκκλησιαστικώς υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας και από το 2016 διαθέτει σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας από το Ν.Καβάλας (σσ κωδικός κλήσης/πρόθεμα 2510).


Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: