Για όλους και για όλα μίλησε στο δημοσιογράφο, Ιορδάνη Ξανθόπουλο, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο τελευταίος κατάφερε και επανεξελέγη Δήμαρχος στη γειτονική πόλη για δεύτερη συνεχή θητεία και μιλώντας για λογαριασμό του site serreslife.gr και στο γνωστό Σερραίο δημοσιογράφο αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά και «τρέχουν» στη Δράμα εν έτει 2020, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει απαντήσεις και σε θέματα που άμεσα ή έμμεσα αφορούν και τις Σέρρες.

«Μας ενδιαφέρει ο Λόφος Καστά. Η Δράμα θέλει και δικαιούται να κερδίσει από την ανάδειξη της Αμφίπολης»

Ερωτηθείς για την αρχαιολογική σκαπάνη στο Λόφο Καστά της Μεσολακκιάς του Δήμου Αμφίπολης του Ν.Σερρών, ο κ.Μαμσάκος, αφού ευχήθηκε για την απρόσκοπτη συνέχιση των όλων εργασιών, τόνισε ότι «η ανάδειξη του Λόφου Καστά ενδιαφέρει ζωηρά και την κοντινή χιλιομετρικά Δράμα και υποστήριξε ότι τα κέρδη θα είναι για όλους και πολλαπλά, μιας που έχουμε να κάνουμε με οικουμενικής σπουδαιότητας μνημείο!»


«Οι Σερραίοι να προσέξουν το δρόμο Δράμα - Αμφίπολη»

«Διεκδικούμε εδώ και χρόνια έναν καλύτερο, ταχύτερο και ασφαλέστερο οδικό άξονα από την πόλη της Δράμας έως και την Αμφίπολη και την έξοδο στην Εγνατία Οδό. Είμαστε αδικημένοι στο κομμάτι αυτό και είναι ΚΡΙΜΑ που για χρόνια οι Φορείς των Σερρών δεν ενδιαφέρονταν εξίσου πολύ για το οδικό αυτό τμήμα, μολονότι τα χιλιόμετρα αυτά διατρέχουν κατά το πλείστον σερραϊκό έδαφος», επεσήμανε εμφατικά ο Χριστόδουλος Μαμσάκος σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, Ιορδάνη Ξανθόπουλου.
Μάλιστα, ενδεικτικό του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στον εν λόγω δρόμο, το στατιστικό που ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας, ότι δηλαδή περίπου 35.000 φορτηγά και νταλίκες διασχίζουν ετησίως αυτόν τον απαρχαιωμένο οδικό άξονα, ο οποίος περνά μέσα ή πλάι από χωριά. (Ροδολίβος/Πρώτη/Ν.Μπάφρα/Κουδούνια/Ν.Αμισός)


«Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τους Χρυσάφη και Φράστανλη»

Σε άλλη στιγμή της ίδιας συνέντευξης και ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις που συνδέουν τον ίδιο με τους συναδέλφους του από τις Σέρρες, ο κ.Μαμσάκος δήλωσε ότι οι σχέσεις που διατηρεί τόσο με το Δήμαρχο Σερραίων, Αλέξανδρο Χρυσάφη όσο και με το Δήμαρχο Αμφίπολης, Στέργιο Φράστανλη, είναι εξαιρετικές και μάλιστα εκτιμά ότι στη διαδρομή του χρόνου θα αναπτυχθούν και κοινές συνέργειες με τους δύο(2) προαναφερθέντες αιρετούς άνδρες.


«Ονειρούπολη: πήγαμε και πάλι λαμπρά και αποδείξαμε ότι η Δράμα είναι φιλόξενη και ανοιχτή σε όλους»

Αναφορικά με τον απολογισμό της πρόσφατης Ονειρούπολης, η απάντηση που εδόθη από τον πρώτο πολίτη της πόλης της Δράμας ήταν κάτι παραπάνω από πειστική: «Και φέτος το πρόσημο ήταν θετικό για την Ονειρούπολη και υπό την έννοια των πολυάριθμων επισκεπτών και υπό την έννοια της τόνωσης της δραμινής αγοράς», υποστήριξε εμφατικά ο Χριστόδουλος Μαμσάκος.

«το Ευχαριστώ στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη»

Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνέντευξης, ο Δήμαρχος της Δράμας θέλησε να πει ένα ειλικρινές και μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία υποστήριξε σημαντικά τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας χρηματοδοτώντας το με 200.000 ευρώ. «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έφτασε στο 42ο σκαλί του. Πλέον, το ραντεβού ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε διοργανωτές και συντελεστές θα κληθούμε να ανέβουμε στο 43ο σκαλί ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί πια όχι μόνο σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μαμσάκος.


Συνέντευξη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 238 επισκέπτες