Οι εκλογές στις ΗΠΑ για τον νέο πλανητάρχη μπορεί να απέχουν σχεδόν έναν χρόνο, αφού θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2020, όμως οι εξελίξεις τρέχουν σε κάθε επίπεδο. Και επειδή για τους Αμερικανούς τα πάντα είναι show και όλα μεταφράζονται σε δολάρια, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις αμερικανικές εκλογές και το στοίχημα. Για παράδειγμα, αγορές για το νέο πλανητάρχη θα μπορείτε να βρείτε σύντομα στην Bet365.


Οι μπουκ ανά τον κόσμο ετοιμάζονται εδώ και καιρό για το μεγάλο γεγονός και οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Άλλες ρεαλιστικές, άλλες όχι, άλλες με πολιτικό υπόβαθρο και ανάλυση κι άλλες για το show.
Show me the money λοιπόν, όπως λέει πια η φράση που έχει μείνει κλισέ από την ταινία Jerry Maguire. Ας δούμε λοιπόν μαζί τι προσφέρουν οι μπουκ για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, τι εμπιστεύονται οι παίκτες, αλλά και τις… οικογενειακές κόντρες γεμάτες ίντριγκα ή χιούμορ. Ανάλογα πως θα το δει κανείς.

Ο Τραμπ το πρώτο φαβορί
Ο νυν πλανητάρχης, ο Ντόναλντ Τραμπ προβάλλει σαν το Νο. 1 φαβορί για να επανεκλεγεί. Μπορεί να είναι αμφιλεγόμενος, μπορεί να προκαλεί, αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται να θεωρούν πως είναι ο καλύτερος που έχουν. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου τα νόμιμα στοιχηματικά σάιτ στην Ελλάδα (και όχι μόνο) τον δίνουν ως πρώτο και μάλιστα ισχυρό, φαβορί.
Η μεγαλύτερη απειλή έρχεται από την Ελίζαμπεθ Αν Γουόρεν. Έρχεται από το κόμμα των Δημοκρατικών και είναι γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη από το 2013. Είναι κοντά στον Τραμπ σε απόδοση και όλα δείχνουν ότι θα είναι η πιο δύσκολη αντίπαλός του.

Η δυνατή πεντάδα
Από εκεί και πέρα η δυνατή πεντάδα, δηλαδή οι άλλοι τρεις πίσω από Τραμπ και Γουόρεν, απαρτίζεται από τους εξής τρεις:
Ο Τζόε Μπίντεν έχει υπηρετήσει τις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα από το 2009 ως το 2017. Δυνατό όνομα, έμπειρος θα δώσει μάχη με τη Γουόρεν και όχι μόνο για να πάρει το χρίσμα ως εκπρόσωπος των δημοκρατικών.
Ο Μπέρνι Σάντερς ανήκει κι αυτός στο δημοκρατικό κόμμα και θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την Γουόρεν για να βρεθεί απέναντι στον Τραμπ. Εκπροσωπεί την πολιτεία του Βέρμοντ.
Βετεράνος του πολέμου, ο Πίτερ Πολ Μπούτιγκεγκ θέλει να ανέβει στον προεδρικό θώκο. Κι αυτός φυσικά από τους Δημοκρατικούς, αφού οι Συντηρητικοί έχουν τον πρόεδρό τους και δεν είναι άλλος από τον Τραμπ.

Η Ιβάνκα είναι εδώ
Και τώρα αρχίζει το show. Οι Αμερικανοί αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας, στα πιπεράτα νέα και σε ότι έχει να κάνει με τον Λευκό Οίκο και την περιρρέουσα «αυλή» του.
Έτσι λοιπόν οι μπουκ αρπάζουν την ευκαιρία και βάζουν στις αποδόσεις τους την Ιβάνκα Τραμπ. Η καλλονή κόρη του Τραμπ προσφέρεται κι αυτή ως πιθανή νέα πρόεδρος των ΗΠΑ. Όσο κι αν αυτό ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη ως απόδοση, είναι διαθέσιμη και για ποντάρισμα. Οπότε… τίποτα δεν είναι απίθανο μέχρι τουλάχιστον να διαπιστώσουμε το αντίθετο.

Πλήθος αστέρων στις πλατφόρμες
Η Ιβάνκα δεν είναι η μόνη celebrity που προσφέρεται στα στοιχηματικά σάιτ για επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη λίστα αυτή είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Γουίλ Σμιθ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, που στο παρελθόν έχει επικρίνει έντονα τον Αμερικανό πρόεδρο. Κι όχι μόνο αυτοί. Θα συναντήσουμε επίσης την κόρη του πρώην πλανητάρχη, Τσέλσι Κλίντον, τον Μαρκ Κούμπαν, τον Φλόιντ Μέιγουεδερ και αρκετούς άλλους.

Είμαστε έναν χρόνο μακριά κι όμως το show για το νέο πλανητάρχη έχει ήδη αρχίσει. Οι πολιτικοί αναλυτές δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Τραμπ, αλλά τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Οι αναταραχές στον πλανήτη είναι πολλές, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. «Τα πάντα ρει», τόσο στον πολιτική, όσο και στο στοίχημα και καλό θα είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ρίχνουμε το μάτι μας και στις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: