Οι τελευταίες βροχές μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες ευνόησαν την ανάπτυξη των χόρτων παντού. Φιλότιμες οι προσπάθειες του Δήμου Σερρών να βάλει μια τάξη στις πλατείες, στα πάρκα και σε κεντρικά κυρίως σημεία της πόλης.




Πριν από λίγες ημέρες περίμενα φίλη μου, η οποία ταξίδευε με το τρένο και πήγα στο Σταθμό του ΟΣΕ (σσ Τέρμα οδού Μεραρχίας) για να την περιμένω. Η εικόνα των κατά τα άλλα ευρύχωρων πεζοδρομίων, αμέσως μετά τη διασταύρωση προς Νιγρίτα απογοητευτική, γιατί απλώς δεν υπήρχαν τα πεζοδρόμια.
Τα χόρτα ήταν τόσο μεγάλα που σκέπασαν τα πεζοδρόμια και έβλεπα τους φοιτητές με τα βαλιτσάκια τους, που έφευγαν ή έρχονταν να αναγκάζονται να κατέβουν στην άκρη του δρόμου, καθώς στο πεζοδρόμιο είχαν κάνει «κατάληψη» τα χόρτα.



Ορισμένα σημεία της πόλης, που η εικόνα τους αφήνει το αποτύπωμά της στη μνήμη κατοίκων κι επισκεπτών, επιβάλλεται ο Δήμος να έχει ιδιαίτερη μέριμνα κι ευαισθησία γι’αυτά. Και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι ένα τέτοιο σημείο, που αποτυπώνεται στη μνήμη του κάθε επισκέπτη. Ας μην δίνουμε τροφή για δυσμενή σχόλια παρακαλώ …

Κείμενο/Φωτογραφίες: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: