Εξεπλάγην δυσάρεστα, όταν ανοίγοντας το E-mail μου προ ολίγων ημερών και τσεκάροντας τα νέα μηνύματα  που είχα λάβει, έπεσα πάνω σε ένα(1) που ερχόταν από το Επιμελητήριο Σερρών.

Προσκαλείτο, λοιπόν, το Μέσο αλλά κι εγώ ο ίδιος να καλύψουμε δημοσιογραφικά την εκδήλωση βράβευσης της διακεκριμένης αρχαιολόγου, Κατερίνας Περιστέρη.

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά και τις πιο κάτω «γραμμές» της ίδιας πρόσκλησης, εντόπισα κάτι που «φώναζε» ότι ήταν λάθος.

«Το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής του δράσης, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 με μία Εορταστική Εκδήλωση. Τιμώμενη

Προσωπικότητα θα είναι η Αρχαιολόγος- Ανασκαφέας Τύμβου Καστά- Επίτημη Έφορος Αρχαιοτήτων, Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τον Πολιτισμό & την Αρχαιολογία, Κατερίνα Περιστέρη», αναγραφόταν χαρακτηριστικά στην πρόσκληση. Και βέβαια, το «επίτημη» το είδα και το ξαναείδα. Και πολύ στεναχωρήθηκα για αυτό που αντίκρισα. Δηλαδή, για την ανορθόγραφη λέξη «επίτημη».

Θα συνιστούσα στον Πρόεδρο, Χρήστο Μέγκλα να ελέγχει επισταμένως  τα όσα αποστέλλονται με fax ή με E-mail από το Επιμελητήριο Σερρών προς τα ΜΜΕ  ή προς όποιον άλλο Φορέα ή Οργανισμό προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια «παιδαριώδη» και «αστεία» λάθη. Ως γνωστόν, με –ι- κι όχι με –η- γράφεται η λέξη «επίτιμος».

Πάντα καλοπροαίρετα και καλοπίστως... 

Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσιογράφος – Φιλόλογος)

serreslife

Διαβάστε επίσης: