serreslife

Μηνύματα ότι μας περιμένει ένα θερμό καλοκαίρι έρχονται από παντού. Πρώτα-πρώτα οι τιμές του υδραργύρου που σκαρφάλωσαν ήδη ψηλά στέλνουν το μήνυμα για το τι μας περιμένει το καλοκαίρι.


Το πολιτικό θερμόμετρο επίσης χτυπάει κόκκινο με την αέναη αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη. Κι ο μεν πρώτος επιμένει ότι τον Αύγουστο η έξοδος από τα Μνημόνια θα είναι καθαρή , ο δε δεύτερος ότι η έξοδος είναι ένα ακόμη ψέμα του Τσίπρα.
Στο Αιγαίο πέλαγος το θερμόμετρο έχει πάρει φωτιά από τις συνεχείς παραβιάσεις των Τούρκων στον αέρα και θάλασσα αλλά και από την αύξηση των εισροών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας.


Η μεγάλη φωτιά, όμως, που στέλνει τις πύρινες γλώσσες της προς την Ελλάδα καίει τη γειτονιά μας. Στοχευμένες λεκτικές προκλήσεις από τους Τούρκους ανεβάζουν το θερμόμετρο ανάμεσα στους δύο(2) λαούς. Ξύνει ο Τούρκος τις παλιές πληγές για να αιμορραγήσουν δημιουργώντας πυρετό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Και μέσα σε όλες αυτές τις εστίες θερμότητας ο βασανισμένος Έλληνας πολίτης, που άντεξε τη φωτιά των Μνημονίων, ανέχθηκε και βοήθησε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά τη φωτιά στο στήθος που ανάβουν τα λόγια του Τούρκου, ότι τα Ίμια είναι δικά τους, τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει.


Ναι! Τον Αύγουστο (ίσως) βγούμε από τα Μνημόνια. Η καθημερινότητα, όμως, του μέσου Έλληνα θα αλλάξει; Ναι! να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να φιλοξενήσουμε κάποιους ταλαίπωρους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Τούτο, όμως, που δεν μπορούμε να ανεχθούμε είναι η αμφισβήτηση της ικανότητας των ελληνικών εδαφών. Εδώ, το αίμα του κάθε Έλληνα κοχλάζει διασπείροντας φλόγες εθνικής υπερηφάνειας.
Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να φυσήξει, να δροσίσει, να σβήσουν οι εστίες φωτιάς, να πέσει το θερμόμετρο, να περάσει κι αυτό, το θερμό καλοκαίρι.

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: