Όλα όσα πρέπει όλοι οι οδηγοί να κάνουν για να είναι προετοιμασμένοι για τη βαρυχειμωνιά και το κύμα κακοκαιρίας. Αυτό ζήτησα από τον άλλοτε Πρόεδρο και τωρινό Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Βαφέων και Φανοποιών Ν.Σερρών, Γιώργο Ασημώνη. (1ο χλμ. Σερρών – Νιγρίτας / τηλ: 2321303353)

Ας διαβάσουμε τις χρήσιμες συμβουλές που μας δίνει :

1: Αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες. Καλό είναι να αλλάζουμε τα λαστιχάκια ή και ολόκληρους τους υαλοκαθαριστήρες μια φορά τον χρόνο ή το πολύ κάθε δύο χρόνια.

2: Μεριμνούμε για την άριστη κατάσταση της μπαταρίας.

3: Γεμίζουμε με αντιπηκτικό υγρό το δοχείο ψύξης του κινητήρα και εκείνο της πλύσης των τζαμιών.

4: Αγοράζουμε ειδικό σπρέι για τις κλειδαριές για να μην παγώσουν.

5: Τσεκάρουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Είναι σημαντικό να έχουν φρέσκο πέλμα που να έχει φαρδιές και βαθιές αυλακώσεις. Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα πιο στενά ελαστικά με πιο ψηλό προφίλ υπερτερούν έναντι των φαρδιών με χαμηλό προφίλ.

6: Αποθηκεύουμε στο πορτ-μπαγάζ ένα σετ αλυσίδες, ένα ζευγάρι γάντια και μια πλαστική σπάτουλα (για το καθάρισμα των γυάλινων επιφανειών). Πάντως, οι αλυσίδες είναι ένα αξεσουάρ έκτακτης ανάγκης, τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς (σε περίπτωση μόνιμα τετρακίνητων, στους εμπρός), προκειμένου να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα πολύ δύσκολο σημείο του δρόμου και στη συνέχεια να τις αφαιρέσουμε. Τα αυτοκίνητα με αλυσίδες δεν πρέπει να κινούνται με περισσότερα από 40 χλμ./ώρα

7: Συμπερασματικά, όταν σταθμεύουμε για πολλές ώρες το αμάξι μας και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές, τότε σε καμία περίπτωση δεν τραβάμε το χειρόφρενο και είναι σημαντικό να σηκώσουμε τους υαλοκαθαριστήρες από το παρμπρίζ.

Συνέντευξη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: