«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η επικείμενη θεατρική παράσταση «ΟΛΓΑ» του Μιχάλη Κοβανίδη με την Καλλιόπη Ευαγγελίδη γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Είναι τραγικό ότι το 80% – 85% των θυμάτων της βίας παγκοσμίως, δυστυχώς και στην Ελλάδα, είναι γυναίκες. Ενδοοικογενειακή βία, trafficking ή σε οποιαδήποτε μορφή της, η βία είναι μη αποδεκτή.
Στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών έχουμε κοινωνικό πρόσωπο. Προτρέπουμε όλους να έρθουν στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ και να παρακολουθήσουν την παράσταση το προσεχές Σάββατο, 25/11/2017 και να διδαχθούν βιωματικά από την ιστορία της Όλγας.

Πρέπει όλοι μας να παλέψουμε για μια κοινωνία, η οποία δεν δείχνει ανοχή, δεν κλείνει τα μάτια, αλλά αντίθετα δείχνει σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται στις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.  Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω ενόψει και της θεατρικής παράστασης «ΟΛΓΑ» το Δήμο Σερρών, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, το Σπίτι της Γυναίκας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Σερρών και ασφαλώς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης που έθεσε υπό την αιγίδα του την παράσταση αυτή.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ !
Σας ευχαριστώ»


Δημήτρης Τσαλίκογλου
Πρόεδρος ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Διαβάστε επίσης: