serreslife

Ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης, φαίνεται ότι τελευταία, δεν περνάει και την καλύτερή του φάση. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχασε ξανά την ψυχραιμία του.

Μετά το προηγούμενο περιστατικό που χαρακτήρισε «παπαρολογίες» τις αντιρρήσεις που πρόβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών», Δημήτρης Γιαννακίδης, στην διαδικασία του ετήσιου απολογισμού του Δημάρχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, χαρακτήρισε «ανοησίες και βλακείες» το ερώτημα που του υπέβαλε ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, για το θέμα του «Μέγα Χορηγού» της «Πολιτείας των Ευχών» TRANS ADRIATIC PIPELINE (T.A.P.), επισημαίνοντας την αντίφαση μεταξύ χορηγίας και δικαστικής διαπάλης στην οποία βρίσκεται με την κοινοπραξία ο Δήμος Σερρών (προσφυγή στο ΣτΕ κατά της περιβαλλοντικής μελέτης) και φυσικά, την πολιτική ανηθικότητα σε αυτή την περίπτωση.

Προφανώς η «Διάβαση Πεζών» και οι εκπρόσωποί της, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, ενοχλούν και εκνευρίζουν τον κ. Αγγελίδη, φθάνοντας τον στο σημείο να "βγαίνει από τα ρούχα του", να βρίζει, να ωρύεται και να συμπεριφέρεται ως «θαμώνας χαμαιτυπείου».

Και ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριφέρεται ως «θαμώνας χαμαιτυπείου» που βρίζει και ωρύεται κατά των αντιπάλων του, απέναντι στην Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους εκπροσώπους τους, συμπεριφέρεται σαν τον μπακαλόγατο Ζήκο, που ενώ όλοι τον κοροϊδεύουν, ακόμη και ο μεγάλος του έρωτας, (αντίστοιχα στην περίπτωση του κ Αγγελίδη, ο Π. Καμμένος), αυτός συνεχίζει να χτενίζει τα φρύδια του, κοιτάζοντας τα, μέσα από το σπασμένο του, καθρεφτάκι.

Η απώλεια της ψυχραιμίας του κ. Αγγελίδη, έχει σαν αποτέλεσμα να λοξοδρομεί η σκέψη και να αναπτύσσει περίεργες συλλογιστικές.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του (αυτοί είχαν μείνει στην αίθουσα το Δ.Σ.), ότι θα πολεοδομήσουν και στρατόπεδο «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ», γιατί μόνο έτσι θα περιέλθουν στον Δήμο, τμήματα από στο στρατόπεδο.

Είναι κι αυτό μια λύση! Να αυτο-ακρωτηριάζεσαι για να πάρεις σύνταξη αναπηρίας.

Στο εύλογο ερώτημα, γιατί δεν ζητάει ολόκληρο το στρατόπεδο από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική κυριότητα και σύμφωνα με το Νόμο μπορεί (και θέλει το Υπουργείο) να το παραχωρήσει στον Δήμο Σερρών, για χρήσεις Πάρκων, Πλατειών, Πρασίνου ή γενικά κοινοχρήστων δράσεων, θα πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή και πρωτίστως ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης.
Εμείς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους θυμίζουμε αυτά που έλεγαν στον Σερραϊκό λαό για να τον πείσουν να ψηφίσουν την παράταξή τους.

Αφού λοιπόν, κατά τον Μίλαν Κούντερα, «Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην 
εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη», ας θυμηθούμε τι έλεγε και έπραττε, όχι στο τόσο μακρινό 2008, ο κ. Αγγελίδης και η παράταξη του (πριν γίνει δημοτική αρχή, βεβαίως ... βεβαίως) ή όπως έγραψε και ο Αθανάσιος Μπόϊκος σ' ένα πρόσφατο άρθρο του με τον τίτλο «Ένας «ρεαλιστής» δήμαρχος», «Στα Σέρρας ο Τσίπρας λέγεται Αγγελίδης»
Αφιερωμένες εξαιρετικά, λοιπόν, σε όλους/ες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Αγγελιδη, οι παρακάτω αναρτήσεις.
Για να θυμούνται οι παλιοί και ..... για να κλαίνε οι νέοι.


ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σέρρες 02-06-2008
ΠΡΟΣ  ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Θέμα: «Προσφυγή κατά της αριθμ. 514/2008 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών»
...............
Κατά της απόφασης αυτής του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με αριθμό 514/2008,καταθέτουμε προσφυγή και ζητούμε την ακύρωσή της, ως προς τα σημεία εκείνα που αναφέρονται στο στρατόπεδο Παπαλουκά για τους εξής λόγους:
1ον Σύμφωνα με το από 05-02-2008 αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου του κτηματολογικού γραφείου Σερρών για το στρατόπεδο Παπαλουκά και το από 05-02-2008 απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος του κτηματολογικού γραφείου Σερρών για το στρατόπεδο Παπαλουκά, το οποίο φέρει αριθμό ΚΑΕΚ 441212524001/0/0 προκύπτει, ότι την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο Παπαλουκά έχει ο δήμος Σερρών.
.....................
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
Αγγελίδης Πέτρος
Παπαβασιλείου Βασίλειος
Μπιτζίδου-Σαρακενίδου Σοφία
Γαλάνης Στέργιος
Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλα

Για να διαβάσετε ολόκληρη την προσφυγή,
Πηγή: http://protovoulia.gr/?p=2801

Και η απάντηση από τον  Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Τσιότρα

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
..................
Κατά της απόφασης αυτής του δημοτικού συμβουλίου Σερρών (αρ. 514/2008), η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων κατέθεσε προσφυγή στην Περιφέρεια και ζητούσε την ακύρωση της απόφασης αυτής μόνον ως προς τα σημεία εκείνα που αναφέρονται στο στρατόπεδο “Παπαλουκά” για τους εξής λόγους:
1ον     Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν στο κτηματολογικό γραφείο Σερρών και τα οποία κατέθεσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκύπτει, ότι την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο “Παπαλουκά” την έχει ο δήμος Σερρών.
…………………………….
«Για τους παραπάνω λόγους
Αποφασίζουμε
Κάνουμε δεκτή την από 2/6/2008 προσφυγή της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” και ακυρώνουμε την αριθ. 514/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών μόνον ως προς τα σημεία αυτής που αναφέρονται στην κυριότητα της έκτασης επί της οποίας βρίσκεται το στρατόπεδο “Παπαλουκά” για τους ειδικότερους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό μέρος της παρούσης απόφασης.
................
Από το γραφείο τύπου
της  Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Συνημμένα σας παραθέτουμε το έγγραφο με αρ. 6826/30-06-2008
του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση,
Πηγή: http://protovoulia.gr/?p=2810

Καλή σας νύχτα κύριε Δήμαρχε!

Θόδωρος Καστρινός
Σέρρες, Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016

Διαβάστε επίσης: