serreslife

Κρίσιμες οι εξελίξεις στην χώρα με τους Έλληνες να οδηγούνται την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015 στις κάλπες με δημοψήφισμα ,απαντώντας Ναιή Όχι αναφορικά με τις προτάσεις των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σερραίοι πολιτικοί σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκαναν δηλώσεις στην Εφημερίδα Σημερινή.

ΥφυπουργόςΕσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

«Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος που υπάρχει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή είναι λίγος αλλά θα υπάρξουν πληροφορίες ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη μέρα . Είναι υποχρεωμένηη κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση να πλησιάσουμε τα θέματα και να τα αναδείξουμε χωρίς ακρότητες ,χωρίς εκφοβισμό και να αφήσουμε τον ελληνικό λαό κάθε ηλικίας να αποφασίσει ελεύθερα , γιατί κρίνεται το μέλλον της πατρίδας . Οι συντάξεις θα δοθούν κανονικότατα στους συνταξιούχους ,αυτό που γίνεται είναι για να ελεγχθεί εν μέρει αυτός ο πανικό ς που προσπαθεί να δημιουργηθεί από κάποιες πλευρές .Ελέγχονται από την κυβέρνηση ,με την έννοια ότι παρακολουθούν την κίνηση . Προφανώς υπάρχει προβληματισμός όχι εφησυχασμός στην κυβέρνηση θα πάνε όλα καλά» και συμπλήρωσε «Οι δανειστές μας δεν δέχθηκαν την παράταση που ζήτησε ο πρωθυπουργός μας , ο κ. Τσίπρας, προκειμένου για να περάσει αυτή η εβδομάδα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε .Εμείς είμαστε έτοιμοι, ειλικρινείς απέναντι στους πολίτεςμε την αγωνία του αύριο ,με την αγωνία του μέλλοντος όλων μας»

Αφροδίτη Σταμπουλή ,βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

« Το σοβαρό πρόβλημα όλων των κατοίκων της χώρας μας είναι το χρέος .Το μήνυμα που θα πάει στους δανειστές εταίρους τη Κυριακή και απαντά αν ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να συνεχίσουν να τον απομυζούν όπως απομυζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς να μειώνεται το χρέος ,με συνεχές αδιέξοδο ή αν λέει όχι αντιστέκεται σε αυτή την τακτική και διεκδικεί λύσεις και αυτό είναι το κύριο. Ο λαός έχει δικαίωμα να ορθοποδήσει, νααντισταθεί και να ζητήσει από τους εταίρους δανειστές να φερθούν περισσότεροως εταίροι και όχι ως δανειστές »και τόνισε « δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγούμε από το Ευρώ ,γιατί απλούστερα κανένας δεν θέλει να χάσει πάρα πολλά . Δεν συμφέρει κανέναν. Θα συβαστούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα βγει την κάλπη »

ΑλέξανδροςΧατζηδημητρίου ,βουλευτής Σερρών « Το ποτάμι»

« Οι πολιτικές εξελίξεις ,βρίσκονται σε εξέλιξη ,δεν μπορούμε να την κρίνουμε , δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει ,που θα πάει αυτή η ιστορία. Η δική μας θέση είναι σταθερή . Θεωρούμε ότι πλέον υπάρχει ένα δημοψήφισμα που λέιε ναι ή όχι στην Ευρώπη ,είναι ξεκάθαρο το ερώτημα . Δεν υπάρχει κάποια πρόταση δανειστών σε εκκρεμότητα αυτή την στιγμή .έχουμε τελειώσει μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ,είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη .Η σταθερή μας θέσηείναι ναι στην Ευρώπη ,από την επόμενη μέρα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε . Είναι βέβαιο ότι πρέπει να στηρίξουμε το ναι στην Ευρώπη». Αναφορικά με την ανάληψη χρημάτων των πολιτώναπό τα ΑΤΜ των τραπεζών ,σημείωσε «Δεν χρειαζόταν να περνάει η πατρίδα μας αυτή την αλλοπρόσαλλη κατάσταση για μια οικονομική συμφωνία που βρισκότανσε εξέλιξη και μια οικονομική διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Με καλό ή κακό αποτέλεσμα κάπου θα οδηγούσε αυτό δεν οδηγεί πουθενά»

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ,Απόστολος Τζιτζικώστας

«Από εδώ, τον τόπο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που έβαλε με κόπο την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον επικίνδυνο δρόμο που επέλεξε και να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Σε κάθε περίπτωση, αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται ψυχραιμία από όλους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε τίποτα και σεκανέναν να διχάσει τους Έλληνες».  

Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης

« Για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πρέπει όλοι μας , να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας . Χρειάζεται ψυχραιμία, ενότητα και σύνεση»

Θόδωρος Τζαμπάζης, εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής

« Δυστυχώς μετά την μεταπολίτευση όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα βλέπουμε τα αποτελέσματα , να έχουν οδηγήσει το σκάφος αυτό που λέγεται Ελλάδα στα βράχια και προσπαθούν να οδηγήσουν τις δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες να διπλασιαστούν .Η Χρυσή Αυγή θα σταθεί κυματοθραύστη σε όλη αυτή την προσπάθεια , όλων αυτώντωνεγκάθετων ,οι οποίοι είναι σύμμαχοι των τοκογλύφων και η σημερινή κυβέρνηση εξυπηρετεί και αυτή συμφέροντα . Ψηφίσαμε ναι στο δημοψήφισμα ,αφού αρχή της Χ.Α. στον προεκλογικό αγώναθέλαμε τα εθνικά ζητήματα να θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού ,στο δημοψήφισμα . Δυστυχώς η κυβέρνησης αυτή ενώ είμαστε σε διαρκή μάχη με τους διεθνείς τοκογλύφους άργησε, εμείς περιμέναμε την επόμενη των εκλογών να θέσει δημοψήφισμα . Δυστυχώς δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση,είναι ανίκανοι να διοικήσουν τον τόπο αυτό ,ζητάμε να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές , ούτως ώστε η Χ.Α. και θέλω να πιστεύω ο ελληνικός λαός θα την ψηφίσει πρώτο κόμμα»

Ηλίας Πολατίδης ,πρώην βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ

«Το δημοψήφισμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει . Ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος καθόρισε το δημοψήφισμα δεν μας ξεκαθαρίζει τι σημαίνει το Ναι και τι τοΌχι, μετά την απόρριψητης πρότασης της τρόικας . Σήμερα το Ναι κατά με τουλάχιστον είναι μια υπογραφή σε μια λευκή σελίδα ,άρα πολύ χειρότερο δυνητικά από ότι θα ήτανε τοΌχι . Παρόλα αυτά ούτε το Ναι σημαίνει κάτι σαφές ούτε το Όχι ,άρα πάμε σε ένα δημοψήφισμα που κανείς δεν ξέρει τι να ψηφίσει».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: