serreslife

Ως «μαύρη» μέρα θα περάσει στην ιστορία του Πανσερραϊκού η 31η Ιουλίου με την Διοίκηση της ομάδας να δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League 2 μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας που αγγίζουν το 1.700.000 ευρώ. Η νέα διορία που είχε δώσει η Διοίκησης της ΠΑΕ έληξε στις 30 Ιουλίου χωρίς να φτάνει στα γραφεία της ομάδας οποιαδήποτε πρόταση πλην αυτής του Σερραίου επιχειρηματία Δημήτρη Καμήλαλη ο οποίος ζητά να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μόνο αν αυτή αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για την Τρίτη φορά που οι Σερραίοι θα βρεθούν στην Γ κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μετά τις περιόδους 1993-1994 και 1995-1996 οπότε και η ομάδα είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

Τα «λιοντάρια» αποτελούν την τέταρτη ομάδα μετά τους Ηρακλή, ΑΕΚ και ΑΕΛ που πέφτουν για διοικητικούς λόγους ενώ όπως όλα δείχνουν το παράδειγμά τους αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην διαχείριση των χρεών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο Πανσερραικός είχε δεχτεί πιέσεις απ άλλες ομάδες της Β Εθνικής ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.   

Αποφασίστηκε στις 22 Αυγούστου να γίνει Γενική Συνέλευση στην ΠΑΕ για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας και το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό. Με την απόφαση αυτή, διαγράφονται από την ομάδα όλα τα χρέη προς ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους και επαγγελματίες, βυθίζοντας τους σε προβληματισμό, ενώ και όσοι παίκτες είχαν συμβόλαια με την ομάδα και συγκεκριμένα οι 13 στον αριθμό που υπήρχαν, μένουν ελεύθεροι. Όσον αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα το ΙΚΑ και την Εφορία αυτά θα βαρύνουν τον Λάζαρο Θεοδωρίδη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη, Αλέξανδρος Γκράτζιος μιλώντας στο ΔΣ, ανέφερε: «Αυτή την στιγμή θα γίνει δήλωση για να αγωνιστεί η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Όσον αφορά τον ρόλο του ερασιτέχνη, όταν θα έρθει το θέμα αύριο – μεθαύριο σε εμάς θα κοιτάξουμε ότι πρόταση υπάρχει για το καλό του Πανσερραϊκού. Υπάρχει αυτή την στιγμή γραπτή πρόταση από τον κ. Καμήλαλη. Θα λάβουμε υπ’ όψιν μας όλα αυτά που συζητήσαμε με τους φιλάθλους και να σας πω ότι κανένας δεν είναι πιο Πανσερραϊκός από τον άλλον, άρα ότι πρόταση θα έρθει, αν θα έρθει στον ερασιτέχνη θα εξεταστεί με την ίδια σοβαρότητα. Ο πρόεδρος μας έρχεται από αύριο και από αύριο αναλαμβάνουμε εμείς». 
 


Από πλευράς της ΠΑΕ ο Βασίλης Χρυσανθίδης δήλωσε: «Η απόφαση μας είναι για Γ’ Εθνική διότι δεν εμφανίστηκε κανένας επενδυτής μέχρι σήμερα για την Β’ Εθνική και έτσι θα δηλώσουμε την ομάδα αύριο που είναι η καταληκτική ημερομηνία στη Γ’ Εθνική και από κει και πέρα είναι θέμα του ερασιτέχνη. Υπάρχει μια πρόταση από τον κ. Καμήλαλη, καθόλα αξιόλογη με ένα πλάνο ανάπτυξης του Πανσερραϊκού, θα εξεταστεί από τον ερασιτέχνη και αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση θα δοθεί η ομάδα στον κ. Καμήλαλη. Στις 22 Αυγούστου θα γίνει η Γ.Σ. για να γίνει λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα, το προβλέπει ο νόμος και γι’ αυτό θα γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Εμείς αυτό το οποίο τονίσαμε και το λέμε δημόσια είναι ότι θα πρέπει να προσέξει ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός να διασφαλίσει κάποια πράγματα όσον αφορά την αυτονομία του Πανσερραϊκού, ομόφωνα τα μέλη συμφώνησαν ότι πρέπει να πορευθεί αυτόνομος, σε καμία περίπτωση συγχώνευσης. Ευθύνες έχουμε όλοι μας στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει να διασφαλιστούν, ζητήσαμε από τον ερασιτέχνη, κάποια χρήματα τα οποία οφείλονται στην αγορά και σε υπαλλήλους στο μέτρο του δυνατού να κατατεθούν από το νέο επενδυτή.
Ο ρόλος του Λάζαρου Θεοδωρίδη θα τελειώσει τυπικά στις 22/08. Όσον αφορά το θέμα της αποποίησης θα τελειώσει από αύριο κάτι το οποίο θα βαρύνει όχι μόνο τους Σερραίους αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν κυρίως οι Σερραίοι». 
 
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο Πανσερραϊκός ούτε στη Γ’ Εθνική: «Δεσμεύτηκε μπροστά μας ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη ότι θα κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες, εφόσον και ο υποψήφιος επενδυτής στη Γ’ Εθνική το θελήσει και αυτός, από μεθαύριο να συναντηθούν και να διασφαλίσουν και ο ένας και ο άλλος τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος αυτού γιατί καταλαβαίνετε θα λειτουργήσει ως τμήμα του ερασιτέχνη. Με το ίδιο ΑΦΜ, με υπογραφές του νυν προέδρου του ερασιτέχνη και νυν γραμματέα, με τα ίδια λογιστικά βιβλία και άρα λοιπόν πρέπει να υπάρχει μια διασφάλιση εδώ. Εάν καθυστερήσουν, πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός, υπάρχει η πιθανότητα να μην αγωνιστεί και καθόλου».


Για την πρόταση του Δημήτρη Καμήλαλη αλλά και την πρόταση Θεσσαλονικέων υποψήφιων επενδυτών, επισήμανε:
«Το Δ.Σ. αυτή την στιγμή θα διαβιβάσει την μοναδική πρόταση που είχαμε εμείς. Αν υπάρξουν κι’ άλλες προτάσεις από τον ερασιτέχνη μας διαβεβαίωσε ότι θα μας καλέσει και θα είμαστε παρόντες στην συζήτηση των προτάσεων αυτών. Δέχθηκα επίσης και ένα τηλέφωνο από την Θεσσαλονίκη, από υποψήφιους επενδυτές, μου είχαν πει ότι θα μας ξαναπάρουν το απόγευμα για να μιλήσουμε και να καταθέσουν την πρότασή τους. Τους περιμένουμε, εάν τυχών έρθουν, η πρόταση θα κατατεθεί στον ερασιτέχνη και αυτός θα αξιολογήσεις τις όποιες προτάσεις που εκ νόμου είναι πλέον αρμοδιότητα του. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αφουγκράστηκε την κοινή γνώμη και όλες τις παράπλευρες παρατηρήσεις που έχουν γίνει και θα πράξει το καλύτερο. Εμείς θέλουμε, η ομάδα να λειτουργήσει αυτόνομα όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι ο ερασιτέχνης θα λειτουργήσει γρήγορα και μέσα στην βδομάδα πρέπει να καταλήξει και να μην περιμένει καθόλου όσον αφορά που θα δώσει την ομάδα γιατί ο υποψήφιος επενδυτής κ. Καμήλαλης, ως στόχο έχει την άμεση επάνοδο του Πανσερραϊκού στη Β’ Εθνική. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει από αύριο, να ξέρει ότι μπορεί να λειτουργήσει την ομάδα και να την στελεχώσει με τα παιδιά τα οποία υπάρχουν. Γιατί υπάρχουν επαγγελματίες στον Πανσερραϊκό που παραμένουν ακόμα και δεν έχουν πάει σε καμία ομάδα και είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική. Το πλάνο του κ. Καμήλαλη, είναι εξαιρετικό και αυτό το οποίο θέλουν όλοι οι Σερραίοι και αν το εφαρμόσει νομίζω ότι θα έχει μόνο επιτυχία. Είναι ένα πλάνο τριετίας και αναφέρεται στην ανάπτυξη των ακαδημιών, των εγκαταστάσεων, στη λειτουργία των ομάδων Κ20 και Κ17».

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...