Ο Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες είναι επίσημα ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού. Ο 46χρονος Ουρουγουανός προπονητής θα κάθεται στον πάγκο των «λιονταριών» στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο Πάμπλο Γκαρσία επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ μετά από τρία χρόνια (είχε καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ την περίοδο 2020-21, χρονιά στην οποία κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος).

Ποιος είναι ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία από το 2008 που ήρθε στην Ελλάδα συνέδεσε το όνομα του με τον ΠΑΟΚ. Ως ποδοσφαιριστής, ο Γκαρσία ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, συνέχισε στην Πενιαρόλ και έξι μήνες μετά πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Μετά από δύο καλές περιόδους, μετακόμισε στην Ιταλία και στη Μίλαν, ωστόσο δόθηκε δανεικός στη Βενέτσια. Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και στην Οσασούνα, οι εμφανίσεις του με την οποία του εξασφάλισαν τριετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2005. Την πρώτη του περίοδο μάλιστα στη Μαδρίτη έκανε 25 εμφανίσεις με τη Ρεάλ να τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Ο τότε προπονητής της Ρεάλ, ωστόσο, Φάμπιο Καπέλο τον έστειλε ως δανεικό στη Θέλτα Βίγο. Από εκεί πέρασε στη Ρεάλ Μούρθια μέχρι και το καλοκαίρι του 2008, οπότε υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Λίγο πριν σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα πέρασε από την Ξάνθη. Την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ουρουγουάης έκανε στις 13 Δεκεμβρίου του 1997 σε ένα παιχνίδι εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα το 1999 και στο Μουντιάλ του 2002.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ως προπονητής της Κ20 -Κ19 του ΠΑΟΚ και την περίοδο 2020-21 διαδέχθηκε τον Αμπέλ Φερέϊρα στον πάγκο της πρώτης ομάδας του δικεφάλου φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας στον τελικό 2-1 τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ Β.

Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

To τελευταίο διάστημα συμμετέχει στη σχολή της ΕΠΟ για το δίπλωμα UEFA Pro.

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 262 επισκέπτες