Ιστορία έγραψε ο Απόλλων Παραλιμνίου, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που φτάνει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Για να το κατορθώσει αυτό, ο Απόλλων επικράτησε στην παράταση με 2-1 του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, και πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λαμία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γεωργιάδη στο 109ο λεπτό της αναμέτρησης, στην παράταση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ξεχωριστό επίτευγμα να φτάσει μια ερασιτεχνική ομάδα στις οκτώ καλύτερους μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλιμνίου, χωρητικότητας μόλις 800 θεατών, ενώ το Παραλίμνιο είναι ένα μικρό χωριό στις Σέρρες, με περίπου 300 κατοίκους.

Πώς πήρε την πρόκριση
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Απόλλων νίκησε 2-1 στην παράταση (1-1 τα 90’) τον Άγιο Νικόλαο, έχοντας ως πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (2-2) στην πρώτη αναμέτρηση στις Σέρρες.

Μόλις το 1’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τις αποστάσεις στη συνάντηση της Κρήτης, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά ακριβώς στο ημίωρο ο Περικλής Μηνάς-μετά από ασίστ του Μελισσόπουλου-με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου (Αθηνών) για την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού 87' ο Τζελίδης (Απόλλων) ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου στο 109’ και πάλι ο Γιώργος Γεωργιάδης , αφού έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ πάνω από τον Γιαγκόζη, κάνοντας δύο τα δικά του τέρματα και της ομάδας, χαρίζοντας της τη νίκη-πρόκριση.

Για να φτάσει στα προημιτελικά, ο Απόλλων απέκλεισε τους Παναργειακό (4-0), Αστέρα Πετρίτη (στα πέναλτι) και Ιωνικό Ιωνίας (4-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Γωνιωτάκης (69' Δολαψάκης), Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χίζι, Μελισσόπουλος, Μηνάς (105' Μαρκάκης), Νοκάι, Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (117' Γάκης), Καρυοφύλλης (77' Πέτρου), Κιουτσεκτσίδης, Τζαμπέγια (114' Καρατλίδης), Τζελίδης (102' Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης (114' Κωνσταντινίδης), Κοσμάς.

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 286 επισκέπτες