Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από 14 μήνες εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ και τα όσα είπε ο κ. Δεσποτίδης από σήμερα(10-05-2021) στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών ξεκινούν προπονήσεις οι κατηγορίες και τα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα που έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα. Οι αθλητές πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία rapid test ή μοριακά τεστ.

Από σήμερα μπορούν να κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου και οι αθλούμενοι πολίτες με την υποχρέωση διενέργειας τεστ (self ή rapid ή μοριακό). Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν τεστ αντιγόνου (rapid).

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν εχουν προπόνηση αθλητές.

Για την πρόσβαση στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (στίβους, τένις) δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου covid-19.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...