Με συντριπτική πλειοψηφία έγινε δεκτό το αίτημα του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού για την παραχώρηση έκτασης στο Αθλητικό πάρκο ομόνοιας για την δημιουργία αθλητικού κέντρου.

Μετά από συζήτηση δύο ωρών το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση της έκτασης των 45 στρεμμάτων. Υπέρ του αιτήματος ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, της παράταξης του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Στέφανου Φωτιάδη και του Θόδωρου Αραμπατζή και η ανεξάρτητη σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου. Κατά του αιτήματος τάχθηκαν η Αριάδνη Παπαφωτίου (στηρίζοντας τη θέση της σε ότι έχει να κάνει με την ΠΑΕ), ο Παύλος Φαρμάκης και ο Αντώνης Γεωργούλας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νυκτοπάτης ανέλυσαν με λεπτομέρειες το αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και τους όρους του Δήμου για την παραχώρηση της έκτασης ενώ ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Τάσος Παναγιώτου πήρε το λόγο κι ανέλυσε το αίτημα και το όραμα του συλλόγου.

Οι όροι που έθεσε το ΔΣ του ΟΠΑΚΠΑ έγιναν δεκτοί με κάποιες μικρές τροποποιήσεις (αλλαγές και προσθήκες)και όπως ειπώθηκε από πλευράς Δημοτικής αρχής είναι όροι που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός πρέπει σε διάστημα πέντε ετών να υλοποιήσει το έργο, ότι ενέργειες και παρεμβάσεις κάνει θα περνάνε πρώτα από την έγκριση του Δημοτικού συμβούλιου Σερρών ενώ ο ΟΠΑΚΠΑ θα εισπράττει ποσοστό επί των διαφημίσεων και των εσόδων  που θα προκύπτουν από την χρήση των εγκαταστάσεων.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Παραχώρηση με όρους»

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών: «Στο Δημοτικό συμβούλιο πέρασε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της έκτασης των 45 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό για συγκεκριμένη χρήση και φυσικά πέρασε με τους όρους που έχουν μπει, οι οποίοι προτάθηκαν από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου και σε αυτούς είναι η επιστροφή των 17,5 στρεμμάτων τα οποία είχαν παραχωρηθεί το 2017 στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό. Από τη στιγμή που γίνεται το κολυμβητήριο, δεν χρειάζεται αυτός ο χώρος οπότε επιστρέφει για να αξιοποιηθεί από το Δήμο. Δεσμευτήκαμε ότι πέρα αυτής της παραχώρησης ως Δημοτική αρχή θα φέρουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου. Η ενίσχυση όλου αυτού του εγχειρήματος έχει να κάνει με το businessplan το οποίο δημιουργείται και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Η παραχώρηση σήμερα έγινε, από εδώ και πέρα σε μελλοντική φάση όταν θα είναι έτοιμος και ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός για το συγκεκριμένο ύψος του χτίσματος που θα γίνει εκεί στο χώρο, θα έρθει με νέα απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΠΑΚΠΑ για να έχουμε την τελική απόφαση. Μπήκαν συγκεκριμένοι όροι οι οποίοι καταρχάς ενδυναμώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης, κατά δεύτερο λόγο προστατεύουν και θωρακίζουν την παρέμβαση του Δήμου και του ΟΠΑΚΠΑ για τις μελλοντικές χρήσεις αυτών των χώρων και κατά τρίτο λόγο και σημαντικότερο διασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και τον χαρακτήρα του αθλητικού πάρκου ομόνοιας για όλους τους Δημότες».

Τάσος Παναγιώτου: «Άμεσα τα αποτελέσματα»

Πενήντα έξι χρόνια μετά την ίδρυση του ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός εξασφαλίζει τη χρήση έκτασης (για τριανταπέντε χρόνια) στο αθλητικό πάρκο ομόνοιας με στόχο να κατασκευάσει εκεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για το ποδοσφαιρικό  του τμήμα. Τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου παρακολούθησαν εκ μέρους του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ο πρόεδρος Τάσος Παναγιώτου, ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος Τάσος Καζίας, ο επίτιμος πρόεδρος Γιώργος Σιδέρης και ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Χατζημιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Τάσος Παναγιώτου μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση που πήρε σήμερα, όσους ψήφισαν θετικά για το αίτημα μας αλλά και όσους δεν το ψήφισαν.  Θα ήθελα να ευχηθώ με αφορμή αυτήν την παραχώρηση, αυτή η απόφαση ας αποτελέσει ένα κίνητρο και για τους υπόλοιπους συλλόγους αλλά πρώτα για το Δήμο για την πλήρη αξιοποίηση αυτού του χώρου που τόσα χρόνια δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν οι Σερραίοι. Εμείς ξεκινάμε, έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα, θεωρώ πως άμεσα θα φανούν κάποια αποτελέσματα».

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η οποία είναι:

 «Το αθλητικό κέντρο του Πανσερραϊκού μόλις ξεκίνησε!

Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας και τα μέσα ενημέρωσης, ότι εγκρίθηκε από τον Δήμο Σερρών, το αίτημα παραχώρησης των 45 στρεμμάτων στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, προς τον σύλλογο μας. Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας, στον πρόεδρο και το ΔΣ του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού για τις πολύτιμες ενέργειες τους, καθώς και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για αυτή την ιστορική απόφαση. Μένοντας πιστοί στην υλοποίηση των υποσχέσεων μας την τελευταία διετία, δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη αμέσως, ό,τι συμφωνήθηκε, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά», το σύγχρονο προπονητικό κέντρο του Πανσερραϊκού!»

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 216 επισκέπτες