Θέση κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε επισήμως ο Πανσερραϊκός.

Με ανακοίνωση της η Σερραϊκή ομάδα κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία», αφού αν προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης ο Πανσερραϊκός θα… υποβιβαστεί ουσιαστικά στη Δ εθνική παρότι τερμάτισε τρίτος στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού:

«Κύριοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής πολιτείας εμείς τελειώσαμε με τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις αλλά ακόμα και τώρα δεν έχουμε καταλάβει, για ποιον στόχο αγωνιστήκαμε και για ποιον λόγο έχουμε υποστεί αυτή την κατάφωρη αδικία, που μας υποβιβάζει, ενώ έχουμε τερματίσει στην τρίτη θέση!

Η δημιουργική ασάφεια, βρίσκει δυστυχώς εφαρμογή και στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Football League να γίνεται Γ΄ Εθνική και την Γ΄ Εθνική… τέταρτη κατηγορία. Ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό με τις λέξεις, επειδή φοβάστε να κατονομάσετε την αλήθεια αλλά κυρίως εμπαίζετε τις ομάδες, των χαμηλότερων κατηγοριών, αντιμετωπίζοντας τες, ως «παράπλευρες απώλειες».

Η πρόταση της πολιτείας, θιγεί δεκάδες ομάδες, ιστορικές ή μη, όλων των πρωταθλημάτων. Κυρίως όμως θίγονται, τα συμφέροντα, όλων των ομάδων, της Γ΄ Εθνικής, που είτε προβιβάστηκαν (παραμένουν στην ίδια κατηγορία), είτε παρέμειναν (υποβιβάζονται στη νέα Γ΄ Εθνική) ή υποβιβάστηκαν (υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα). Όλοι χαμένοι!

Για ποιον λόγο δημιουργούνται οικονομικές εξαρτήσεις (ΕΡΤ-ΠΑΕ) και τοποθετούνται ανήθικα διλήμματα στον βωμό μιας αναδιάρθρωσης, που δημιουργεί μόνον αντιδράσεις; Σας απασχολούν άραγε τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα προβλήματα στις μικρότερες κατηγορίες ή μονάχα οι ΠΑΕ;

Εμείς προερχόμαστε από τον αθλητισμό και περιμένουμε από εσάς, μια τεχνοκρατική και σοβαρή προσέγγιση αναδιάρθρωσης, σε βάθος ετών, με ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων και των κατηγοριών που συμμετέχουν, με σκοπό όχι την κρατική επαιτεία αλλά την οικονομική αυτάρκεια των συλλόγων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Νίκος Κατσαβάκης | Πρόεδρος

Τάσος Καζίας | Γενικός διευθυντής».

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...