serreslife

Περισσότεροι από τριακόσιοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι πρωταθλητές του αγωνίσματος πήραν μέρος στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας- Θράκης και ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» Σερρών με συμμετοχές αθλητών από το Βόλο μέχρι την Ορεστιάδα.

«Είναι κάτι συγκλονιστικό, έχουμε πάνω από 300 συμμετοχές και μάλιστα πολλοί έρχονται στις Σέρρες εδώ και ενάμιση μήνα για να κάνουν τη διαδρομή, η οποία είναι πανέμορφη και τεχνική και δύσκολη. Οι αθλητές που τρέχουν σε διεθνείς αγώνες μας είπαν ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο το να είναι κοντά στην πόλη, δεν έχουν ξαναδεί. Φιλοδοξούμε, γιατί υπάρχει η πρόθεση από την ομοσπονδία να κρατήσουμε τον αγώνα εδώ για αρκετά χρόνια» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο παράγοντας που αποτελεί «ψυχή» της διοργάνωσης και από τους πρώτους στο Νομό Σερρών που ασχολήθηκε με την ποδηλασία, ο πρόεδρος του «Μαχητή» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Κώστας Τορτουκτσίδης δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που την πρώτη μέρα των αγώνων είχαμε τόσα πολλά παιδάκια, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί ο αγώνας γίνεται κυρίως για τις ακαδημίες της Βορείου Ελλάδος. Η τοποθεσία είναι ότι το καλύτερο. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το Δήμο Σερρών σε μια πανέμορφη διαδρομή που είναι δίπλα στο κέντρο της πόλης και τα έχει όλα. Θεωρώ ότι είναι μια από τις πολύ καλές διαδρομές για τις μικρές κατηγορίες».

Οι αθλητές απόλαυσαν μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή μέσα από αλλεπάλληλα καταπράσινα  μονοπάτια και δασικούς δρόμους ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών σε ένα άθλημα,  εξαιρετικά δημοφιλές  σε όλον τον κόσμο και που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη άνθηση, ενώ ο αριθμός των παιδιών που ασχολείται  έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...