serreslife

Η καρδιά της Παγκόσμιας Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον) θα «χτυπά» από την Πέμπτη 15 έως την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 στο Σιδηρόκαστρο και στο Νομό Σερρών με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου  Πρωταθλήματος  Αντιπτέρισης. Περισσότεροι από 200 αθλητές από 37 χώρες του κόσμου συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του αθλήματος. Το Επιμελητήριο Σερρών στηρίζει εμπράκτως αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση που προβάλλει το Νομό Σερρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Γιαννάκης εξήρε την αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία να φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών ανάλογες εκδηλώσεις. «Αυτό το πρωτάθλημα θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι ο Νομός Σερρών είναι η “Μητρόπολη” του αθλήματος στην Ελλάδα. Το Επιμελητήριο Σερρών και οι Επιχειρηματίες του Νομού Σερρών στηρίζουν αυτήν τη διοργάνωση, αναγνωρίζοντας ότι η φιλοξενία των αθλητών και των συνοδών τους θα είναι μια τόνωση για την αγορά του Νομού Σερρών, πέρα από τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης ως αθλητικού γεγονότος αυτού καθεαυτού. Επίσης οι αθλητές θα απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα και θα γνωρίσουν τις ομορφιές του Νομού Σερρών»,  είπε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Αντιπτέρισης,  κ. Βικτωρία Χατζήνα ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών, «….το οποίο»,  όπως τόνισε,  «για δεύτερη φορά μάς αγκαλιάζει και είναι αρωγός στην προσπάθειά μας για τη διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα»,  καθώς επίσης και τους εθελοντές στο Σιδηρόκαστρο. Η κ. Χατζήνα χαρακτήρισε σπουδαία τη διοργάνωση υπογραμμίζοντας ότι σημειώνοντας θα λάβουν μέρος στους αγώνες 205 αθλητές από 37 χώρες του κόσμου (Γουατεμάλα, Καναδάς, Ταϊπέι, Κίνα, Ρωσία κ.α),  μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η «αφρόκρεμα», οι κορυφαίοι  του αθλήματος στην Ευρώπη. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε έκκληση στους Σερραίους να παρακολουθήσουν τους αγώνες  και να βοηθήσουν τους Έλληνες αθλητές  και ιδιαίτερα τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ηλία Ξάνθο, ώστε να διακριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, μίλησε για τα οφέλη (οικονομικά, πολιτιστικά κ.ά. ) που θα έχει ο Νομός από τη διοργάνωση, ενώ αποκάλυψε την είδηση της Συνέντευξης Τύπου  ότι τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Σιδηρόκαστρο το Μεσογειακό Κύπελλο.

serreslife

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Συρίας και Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης,  κ. KholoudBitar δήλωσε ενθουσιασμένη από τη διοργάνωση και το πάθος των εθελοντών.

Ο Εθνικός Προπονητής της Αντιπτέρισης, κ. Βασίλης Ξάνθου, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών, το οποίο, όπως είπε: «Πάντοτε είναι δίπλα μας στα αθλητικά γεγονότα». Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που εμπιστεύτηκε στο Σιδηρόκαστρο αυτό το μεγάλο πρωτάθλημα και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται εκεί για την ανάδειξη αθλητών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τις Σέρρες σε μεγάλες διοργανώσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέλος, ο κ. Ξάνθου απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Σερραίους να επισκεφτούν το Σιδηρόκαστρο και να παρακολουθήσουν από κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον.

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...