serreslife

«Κατηγορηματικά διαψεύδει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δημοσιεύμα απότην εφημερίδα DealNews, το οποίο αναφέρεται στο κλείσιμο των δυο εργοστασίων Ζάχαρης Σερρών & Ορεστιάδας. Αντίθετα, με καλές αποδόσεις ξεκίνησε σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Παύλος Μπογιαννίδης, Πρόεδρος Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας «Μακεδονία, η φετινή συγκομιδήτων τεύτλων. Ωστόσο, οίδιος προσθέτει ότι η καλλιέργεια έχει απαξιωθεί καιθα πρέπει να ληφθούν μιασειρά μέτρων.Τα 7000 στρέμματα φτάνειστο νομό Σερρών η τευτλοπαραγωγή , μετά από τιςσυνεχείς προσπάθειες του Διευθυντή του Εργοστασίου Σερρών κ.Γιαννακίδη.Σε αγαστή συνεργασία μετη διοίκηση άναψε τελικάτο καμίνι ,παρουσία τουπροέδρου Χαραλάμπους Λάμπρου, ο οποίος τόνισε πως οι ίδιοι οι παραγωγοίπρέπει να ενισχύσουν τηντεράστια προσπάθεια πουέγινε τα τελευταία χρόνια, ώστε να παραμείνει ητευτλοκαλλιέργεια βασικήπηγή εισοδήματος για τουςΣερραίους αγρότες,ενώέτσι εξασφαλίζεται και ηβιωσιμότητα του εργοστασίου.παραγωγής:Μάλιστα, οι τευτλοκαλλιεργητές ζητούν από τηνπολιτεία να ενταχθεί η καλλιέργεια στην συνδεδεμένηενίσχυση όπως ισχύει γιαπαράδειγμα και με την βαμβακοκαλλιέργεια.«Η συγκομιδή ξεκίνησε καιμέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε αρκετά καλά.

Στα εργοστάσια παραδίδουμεαπό τις 6 Σεπτεμβρίου», τονίζει ο κ. Μπογιαννίδης.Και προσθέτει: «Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η ζάχαρηείναι ένα προϊόν υψηλήςδιατροφικής αξίας και δυστυχώς δεν καλύπταμε τιςανάγκες της χώρας μαςούτε σε ποσοστό 40%. Ηκαλλιέργεια απαξιώθηκεκαι προσδοκούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μαςώστε να επανέλθει η καλλιέργεια στα επίπεδα που θαέπρεπε να είναι. Αυτό πουζητάμε πρωτίστως είναιη συνδεδεμένη ενίσχυση.Να ισχύσει δηλαδή και γιατα τεύτλα ότι για και με τοβαμβάκι».Έως 10 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις15:00, έχουν οι υποψήφιοιαγοραστές της ΕλληνικήςΒιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ)για να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την από10 Ιουλίου ανακοίνωσή τουο Ειδικός Εκκαθαριστής τηςυπό εκκαθάριση ΑγροτικήςΤράπεζας ανακοίνωσε τηνπαράταση της υφιστάμενης διαγωνιστικής διαδικασίας διάθεσης του συνολικού ποσοστού μετοχών(82,33%) που κατέχει στομετοχικό κεφάλαιο της «Ελληνική Βιομηχανία ΖάχαρηςΑ.Ε.» μέχρι την Παρασκευή1η Νοεμβρίου και όρισε τιςεταιρείες Eurobank EquitiesA.E.Π.Ε.Υ. και DeloitteBusiness Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε. ως αποκλειστικούςσυμβούλους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της από 10 Ιουλίουανακοίνωσης, οι υποψήφιοιαγοραστές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν,καλούνται να υποβάλουν,κατά προτίμηση μέχρι τη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013στις 15:00, σε οποιονδήποτε από τους Συμβούλουςεπιθυμούν.Τα εργοστάσια Ζάχαρηςστην ΟρεστιάδαΚατηγορηματικά διαψεύδειη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δημοσιεύμα από τηνεφημερίδα Deal News, τοοποίο αναφέρεται στο κλείσιμο των δυο εργοστασίωνΖάχαρης Σερρών & Ορεστιάδας.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία επισημαίνει ότι"μετά το δημοσίευμα τηςΕφημερίδας DEAL NEWS[φύλλο της 20.9.2013] πουαναφέρεται στο κλείσιμοτων 2 Εργοστασίων Ζάχαρης Σερρών & Ορεστιάδας,μετά από δήλωση που αφορά το νέο BUSNESS PLANτης Εταιρείας η O.E.Β.Ζ.Ε καταγγέλλει ότι και πάλι στηνκρίσιμη περίοδο που η Βιομηχανία ψάχνει για τευτλοκαλλιεργητές δημοσιεύονται τέτοια επαίσχυντα και κακόβουλα δημοσιεύματα.

ΑΛΚΙΝΟΗ ΜΟΣΧΙΔΟΥ

Διαβάστε επίσης: